@Mune rica ediyorum konum bir sure burada kalsın . O kadar uzgunum ki fikirlere cok ihtiyacım var.

Merhaba hanımlar

Bebeğim 12. ayının icinde şuan 8,4 kg 71 cm .
3 ay emzirebildim sutum ne yaptıysam coğalmadı bitti.
3360 gr doğdu . ilk ay sutum cok iyiydi 1100 gr aldı . ikinci ay 750 gr aldı ucuncu ay ise 500 gr aldı. sonra mamaya gectik . neredeyse hic kilo almaz oldu. Mama olarak Aptamil kullanıyorum.
4,5 aylıkken emeklemeye başladı. Mamada gerekli kiloyu aldırmayınca dr tavsiyesi ile ek gıdaya başladık.
yoğurt meyve corba derken 6. ay itibari ile tamamen ek gıda ile beslenmeye başladı. Mamayı sadece yatmadan once veriyorum. Bu arada doğduğundan beri gece bile acıktım diye ağlamayan bir bebek. 6 aylıkken bir ara sabaha karşı acıkıp uyanıyordu mama icip uyuyordu . o zaman belirgin kilo alımı olmuştu. daha sonra tekrar gece mama icmeyi bıraktı.
9.5 aylıkken yurudu.

ek gıdaya gectikten beri kahvaltı - ara oğun - oğlen yemeği- ara oğun - akşam yemeği - gece uyumadan evvel mama şeklinde besliyorum. kahvaltısında terayağında yada rafadan yumurta , peynir, pekmez , tereyağı ,haftada 1-2 pankek - patates kızartması ekliyorum kahvaltısına.
ara oğun her zaman meyve (muz-avakado -armut - elma - kivi- muhakkak icine ceviz dovuyorum. )

oğlen yemeği coğunlukla corba (balkabağı-tarhana - balık- ezogelin- kereviz -sebze corbalarını hergun birini ) veriyorum tam tahıllı ekmekle birlikte yanına ya kofte ya yoğurt .

İlkindi ara oğununu (irmikli muhallebi , kek, falafel , yoğurt , meyveli yoğurt , ) veriyorum.

akşam yemeğinde ise etli sebze , kuru bakliyat , sebze yemeği ne varsa bizim yemeğimizde onu yiyor yiyemeyeceği bişeyse ona ayrı corba yapıyorum. yoğurt yada cacıkla veriyorum.

bakınca bana cok iyi bir liste gibi geliyor am kızım ayda 100-150 gr almıyor bile. Bide ben calışıyorum ben evdeysem oynata oynata mama sandalyesinde eline oyuncak filan verip sabırla yemeğini bitirene kadar yedirmeye calışıyorum pazar gunleri iştahı zorlada olsa daha iyi oluyor . Hic değilse bitirene kadar yediriyorum bazen yemek yemesi 45 dk-1 saati buluyor .

Bebekken tatile gitmiştik 1 hafta kendim besledim iştahı acılmıştı . Ağzını acarak yemeye başlamıştı. Geldik yine bakıcı yemiyor diye şikayetlenmeye başladı 1 haftada.

Şimdi cok zayıf ve kısa boylu . persentil eğrisind %10-25 arası cıkıyor dr da zayıf diyor.

kan değerlerine 6 aylıkken baktırmıştım herşeyi normaldi .
Haftaya tekrar bakılacak .

ama ben bi yerde hatamı yapıyorum. Mesela ara oğunleri kaldırsam mı ? uyumadan once verdiğim mamayı saat 22 :30 da veriyorum acaba vermesem mi? Bide etrafımdaki hemen herkes neredeyse hemen hergun aynı şeyleri yediriyorlar ben cok ceşitli mi veriyorum da damağı alışmıyor acaba.

ozellikle bu aylarda siz nasıl beslediniz / besliyorsunuz lutfen yardımcı olun.