Merhaba. İlk gebeliğimi yaşıyorum, 25. haftamdayım. Bir aksilik olmazsa normal doğum yapabilmeyi cok istiyorum fakat şimdiye kadar genc annelerden dikişsiz normal doğum yapmış kimseyle karşılaşmadım. Konuştuğum annelerin bir coğu da suni sancıyla doğum yaptığını soyluyor. İnternet araştırmalarım sırasında hevesle okumaya başlayıp doktor, ebe adı aradığım kesisiz normal doğum hikayelerinin hemen hepsinin yurt dışında gectiğini gormek de canımı cok sıkıyor. Sanırım sureci hızlandırmak icin annenin doğal surecte sancısını cekmesini beklemek yerine hem suni sancı hem kesi ile mudahalede bulunmak neredeyse ulkemizde doğum geleneği haline getirilmiş. Oysa beş cocuğu olan annem ben dahil ilk uc cocuğunu evde dikişsiz, son ikisini hastanede dikişsiz doğurabilmiş.
Kesinin zorunlu olduğu durumlar olabilir fakat ben doktorumun en başından işini garantilemek adına kesiye başvurmasını değil dikişsiz doğum icin bana bir şans vermesini istiyorum. Bedenim uzerinde benden daha cok soz sahibi gibi davranıp beni bilgilendirmeden herhangi bir işlem yapmasını istemiyorum. Şu an takiplerimi Sincan Lokman Hekim hastanesinde Pakize Eylem Şeker Arı'ya yaptırıyorum. Kendisi kibar fakat cok konuşmayan, sormadan soylemeyen bir doktor. Yakın bir arkadaşımdan ve forumdan oğrendiğim kadarıyla normal doğum yanlısı fakat normal doğum kesisine karşı tavrı ne "şimdilik" bilemiyorum.
Sizlerden ricam dikişsiz normal doğum yapmış olanınız ya da boyle bir tanıdığı olanınız varsa doktor ve hastane bilgilerini paylaşmanız. Doktor ve hastane seciminde malesef maddi engelim olduğunu da soylemeliyim. Maksimum 3 bin lira ayırabileceğim bir yer olmalı. Olumlu guncel ornekleri okuyabilirsem evde doğuma da karşı değilim. Yani tecrubeli ebe tavsiyelerine de acığım. Tavsiyelerinizi bekliyorum.
Ankara'da dikişsiz normal doğumu destekleyen doktor
Çocuk Büyütme0 Mesaj
●1 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Hayatın İçinden
- Çocuk Büyütme
- Ankara'da dikişsiz normal doğumu destekleyen doktor