Kızlar merhaba. 11 aylık bebeğim var. Oğretmenim. Bebeğim 5 aylıkken işe dondum. Derdim “sut”...
Bebeğimin ilk aylarında fena sayılmazdı sutum. İdare ediyordu bizi, gunde 1 defa da mama veriyordum. Sonra bebeğim 2 aylıkken spora başladım. Yediklerimden cok kısmadan spor yaptım, cunku hamilelikte 20 kilo almıştım. Kendimi beğenmiyordum. 2 ay kadar gittim spora, kilo da verdim. Ama bu surecte sutumun biraz azaldığını farkettim.
Sonra eylul ayında okullar acıldı ve calışmaya başladım. Bu tarihten itibaren sutum iyice azaldı.
Bebeğim emmek istemiyordu. Kucağıma aldığımda ittiriyor, kendisini benden uzaklaştırmaya calışıyordu. Israrcı olursam ağlıyor, bağırıyordu.
Bir muddet bebeğim uykuluyken emzirmeyi denedim. Ama artık uykuluyken de emmek istemiyor.
Sutum tamamen bitmesin diye sağıp vereyim diyorum. Ama her iki taraftan toplam 30 ml sut cıkıyor. Cok az yani. Gunde 2 ya da 3 defa sağmaya calışıyorum.
Sut yapan besinleri denedim. “Humana still tee, hipp natal still tee, promalt alkolsuz malt iceceği, bestlak damla” gibi urunleri de denedim ama fayda etmedi. Sut cok az olduğu icin bebeğim memeyi reddediyor ve bu durum beni cok uzuyor.
Sutum bu kadar azalmışken tekrar artması mumkun mu? Bunu başarabilen var mı arkadaşlar?
Meme reddi
Çocuk Büyütme0 Mesaj
●2 Görüntüleme