merhaba arkadaşlar 6.5 yaşındaki oğlum icin kafam cok karışık.
Oğlum iki yaş civarında tum renkleri biliyordu. gri lacivert dahil. geometrik tum şekilleri biliyor kurduğu cumleler yaşıtlarından cok ileriydi. ama bir o kadar meraklı surekli sorgulayan bir cocuk. hafızası cok guclu . beş yaşında 48 sayfalık kitabı buyuk oğluma okurken o oynuyor koşuşturuyor ilgilenmiyordu ama bilge baykuş ne demiş dediğimde aniden bana bilge değil akıllı baykuştu o dedi.
gizil oğrenme cok guclu. cok hareketli. dort yaş anaokuluna verdik. oğretmeniyle sorun yaşadı. cabuk sıkılıyordu bazı etkinlikleri yapmak istemiyor daha cok yalnız kendi başına bir koşede takılıyordu. oğretmeninin dediğine gore sadece sanatsal faaliyetler hikaye dinleme de cok iyiydi.
uc dort yaşlarında makası alır direk cizim yokken balina fok aslan resimleri keserdi. resim cizmeye meraklı hayal gucu cok geniş. bir ara bir psikolog arkadaşım dort yaşındaki cizdiği resme bakıp ayrıntıları cok iyi cizmiş her cocuk bu ayrıntıyı cizmez dedi. ben uzerinde cok durmadım herkes cok zeki derken. beş yaşında tekrar anaokuluna gitti oğretmen değiştirdik bu sefer. bu oğretmeni yaşıtlarından ileri yetişkinlerde duyduğumuz kelime deyim atasozlerini cok yerinde kullandığını şarkıyı ezberlemek istemiyor ezberleyemedi sanıyorum ama bir bakıyorum kendi kendine mırıldanıyor cok meraklı bilim adamı gibi sorular soruyor bazen kendisi cevaplıyor merakını diri tutun dedi.
abisiyle arasında bir yaş var. biz abisine okuma yazmayı oğretirken onun da okumayı oğrendiğini farkedip onun yanında ders calıştırmadık yaşıtlarıyla oğrensin diye. bu yıl birinci sınıfta oğretmeni bizimle goruşmek istedi. oğlumun cok zeki olduğunu cok aykırı farklı ilgileri olduğunu resim cizerken yetişkinin aklına gelmeyecek ayrıntıları cizdiğini hep hareketli dersi dinlemeyen bir cocuk olarak duşunduğum zamanlarda bile sorduğum soruya kimse cevap veremezken pat diye soylediğini ama bu arada dinlemiyor gibi gozuktuğunu hafızanın cok guclu olduğunu bir gun karıncalar ot ile beslenir dedim iki saat sonra gelip karıncalar olu karıncaları yuvalarına taşıyor demek ki et ile de beslenir dediğini bunun gibi bir suru ornek sayacağını ve farklı bir eğitim alması gerektiğini soyledi.
bilsem sınavlarına yonlendirdi.bu sene grup taramasında bireysel goruşmeyi kazandı ama kafam cok karışık.oğlum uzay astronat uzay gemisinin yanında hayvanlara boceklere bitkilere aşırı duşkun.dinozorlar soyu tukenmiş hayvanlar ve bitkilerle doğayla ve hatta yaratılışla olumle tanrıyla ilgili sayılar fakirlik kelimelerin anlamı gibi cok farklı alanlarda surekli sorular soruyor.bitmek bilmeyen bir neden neden gibi sorgulayıcı cumleleri var.ve cok sabırsız aklına o an takıldı mı oğrenene kadar insanın canını cıkartır.bocek taş toplar inceler.uyumadan once hayal kuruyorum her akşam diyor.kurduğu hayaller ise hep uzaya gitme hayvana donuşme astronot olma boyunun uzaya kadar olup uzayı inceleme gokkuşağını kendi renkleriyle gokyuzune cizme zaman makinası yapıp zamanları gezme insanların daha huzurlu olacağı icatlar ve calışmalar yapma gibi.
olumu sorar tanrıyı kim yarattı tanrı dunyanın icinde mi dışında mı tanrı neden insanları yarattı ilk bitkiyi kim ekti gibi oğrendiği yeni bir kavramı deyimi hayvan ismini araştırır belgesel izler ve ilac kutularından tuvalet kağıdı rulosundan bulduğu kartonlardan icatlar yapar.oğretmenine gore 6.5 yaş cocuğuna gore bu farklılıklar fazla.bilim cocuk calışmak ister.
eve mutlaka alıyoruz iki yaşından beri.buyuk ansiklopediler aldık hayvanlar uzay nesli tukenmiş canlıları anlatan.onları araştırır.surekli resim cizer keser.oğretmeni hayal gucu cok geniş cok guzel hikaye yazıyor dedi. ben bir yer resmi gosterdim ve dikkatimi cekti cok guzel hikaye yazmıştı dedi.ve oğretmeni kesinlikle cok zeki diyor.bilsem bireysel goruşmeyi bekliyoruz.ilk aşama tamam gecti ama bireysel goruşme ne diyecek bilmiyorum.omuzlarıma daha buyuk bir yuk bindi sanki ustun yetenekli cocuk sahibi olan anneler bu belirtilere ve oğretmen goruşlerine dayanarak sizce de ustun yetenekli olabilir mi.evde sorularına yetişemiyorum inanın .
surekli deneyler yapmak istiyor.suyun icine taş yaprak atar hangileri batıyor bakar.hep karışımlar yapar hayvan olusu bulsa getirip incelemek istiyor.renkli taşlar topluyor.yeni bir şey duyduğumuzda eyvah yine bize yapışacak diyorum.cok uzun oldu kusura bakmayın cevabınız icin şimdiden teşekkurler
oğlum ustun zekalı olabilir mi
Çocuk Büyütme0 Mesaj
●0 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Aile, Evlilik, Evlilik Hazırlığı
- Çocuk Büyütme
- oğlum ustun zekalı olabilir mi