Konuşma Problemleri 2 yas 3 aylik oglum konusmuyor
Çocuk Büyütme0 Mesaj
●2 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Aile, Evlilik, Evlilik Hazırlığı
- Çocuk Büyütme
- Konuşma Problemleri 2 yas 3 aylik oglum konusmuyor
-
17-09-2022, 02:06:34Merhaba arkadaslar bu konuyu birkac saat once acmistim ama sanirim yanlis yere actim basliklari okuyunca burasi daha uygundur diye tekrar yazyorum oglum 27 aylik 10 a yakin kelimesi var gel,gol,cak gibi ama onlari bile hergun kullanmiyor konusmuyor yabanci dil gibi surekli bidi bidi birseyler soyluyor psikiyatriden randavu aldim 2 hafta sonra gidecez komutlarimi cani isterse yapiyor yani beni anladigini biliyorum yapiyor ama ondan sonra yapmak istemiyor ozellikle getir gotur islerini yapmiyor cani isterse yapiyor ama dun cok tuhaf birsey oldu oglum babasiyla oynarken oglum nerdeee dedim melodili bir sekilde burdaaaa dedi ve biz esimle donduk kaldik oyle cunku bebeklik sesi degildi sanki 5 yaslarinda bir cocuk cevap verdi ondan sonra hep soruyorum ihh diyor tek cocuk cok nazli elini yere vuruyor bana bakiyor ufff ufff deyip bana uzatiyor op diye cok basina buyruk birsey ogretemiyorum kendi ogrenmek istiyor yap boz aldim kendisine hem parcali olandan hemde tek parca sekillere gore araba meyve sayi yerlestirme araba ,meyve,sayi, ismarladim hepsini toplasan 42 parca yani 42 sekil dedim bir kac hafta oyalanir ogretirim eve geldigi ilk gun actim doktum bak oglum itfaye buraya ambulans buraya demeye kalmdi elimi itti ben kendim yapacam diye ilk denemeden sonra hepsini ezberledi aman allahim nasil sasirdim ben birkac hafta oyalanir ogretirim dedim 2. Gunu gozu kapali koyuyor hepsini... uyuduktan sonra evi topluyorum inanin ben yerlestirirken bile hala sasiriyorum bide elinde sabah bardagi vardi oynuyordu aksam oldu dedim hadi bardagini getir sana meyve suyu koyacam dedim soyle 3 saniye kadar dusundu bende mutfaga gidiyor cekmeceden alacak sandim pesinden gittim kilere gidip bardagini aldi sabah oraya koymus unutmamis parcali yapbozu actim ilk etapta inek ve kuzuyu actim 3er parca toplam 6 parca ilk basta ben yaptim gosterdim sonra ikisini bozdum karistirdim hadi sen yap dedim yapmak istemedi bende elime bir tane aldim inegin govdesiydi hadi ver o zaman anne yapsin dedim tek tek bakti inegin parcasini verdi bana.. geometrik sekilleride hatasiz koyup kovaya atti ilk etapta acaba normalmi bu kadar hafiza ilk cocuk oldugu ve tecrubesiz oldugum icin banami tuhaf geliyor...ayrica 3 aylikken ablamlara gittim baska sehre 2 hafta kalmak icin iceriye girdik oglum kucagimda soyle bir etrafa bakti buyuk bir insan gibi detayli bir sekilde ablam dedi kiz bu niye boyle etrafa bakiyor demeye kalmadi bir anda aglamaya basladi ve 3 saat hic susmadi neredeyse hastaneye goturecektik ve agliya agliya yatti evden farkli bir yer oldugunu anlamisti ... ve 2 aylikken bere taktigimda kafasini saga sola cevirip agliyordu cikarinca susuyordu ve o gunden beri bere takmaz disarida yagmur yagsa bile montun sapkasini ortuyorum eliyle kizarak aciyor ...bunlar bana daha once normal geldi hafizasi ve bebekligi taakii dun 5 yasinda cocuk gibi bana burdaaa diyene kadar hala onun sokundayim butun harfleri bir buyuk gibi net soyledi bilmiyorum kizlar kafam cok karisik sanki bilerek konusmuyor gibi geliyor bana sizin dusunceniz ne ne zaman konusur yaa cok merak ediyorum