Selam arkadaşlar
O kadar sıkıntılıyım ki nasıl anlatacağım bilemiyorum. Kızım.. 5 yaşında, eylul ayında guzel bir ana okuluna başladı. İlk zamanlar gule oynaya gitti, okulumu cok sevdim anne diyordu. Bir arkadaşımla konuşurken (aynı yaşta kızı var onunda) bana şoyle dedi; rehber oğretmenleri onlara demiş ki ilk başlarda mutlu gelen cocuklar daha zor bizim icin, cunku okulu ve arkadaşlarını keşfettiğinde o heyecan bitiyor ve gelmek istemiyorlar. Ailede neden acaba diyor ve okula yukleniyor.
Şimdi gelelim konuma;
Kızım ilk bir ay cok severek gittiği okuluna, şimdi hergun ağlayarak gidiyor. Once oğretmeninin yokluğuna bağladım, oğretmeni 1 hafta kadar raporluydu ve stajyer oğretmenler iadere etmişlerdi. Fakat bu olay Ekim ayında oldu, o gunden bugune hala hergun ağlıyor. Dun eve girdik ve yatana kadar ağladı hatta ağlayarak uyudu. Başka konumuz yok evde, her dakika her saniye okula gitmek istemiyorum diyor. Onceleri sıkıldığı icin, yada kapris yapıyor falan diyordum ama şimdi resmen psikolojisi bozuldu. Sınıf arkadaşının annesi ile goruştum, dun gece kızımın arkadaşıda cok ağlamış. Annesi normalde cok ağlamaz ama dun akşam herşeye ağladı dedi.
Duşunuyorum, acaba okulda birşeyler mi oluyor diye ama bilemiyorum, ne olabilir ki? Ayrıca kızımla her gun konuşuyorum, bazen onun dilinden, bazen karşımda buyuk biri varmış gibi.. Herşeyi anlatıyorum ve onunda bana acık olmasını, bir problemi varsa anlatmasını istiyorum, ama hep aynı şeyleri soyluyor. Uyku valtinde sıkılıyorum, o benle oynamadı, şu bana soyle dedi vs..
Varmı boyle problem yaşayanlarınız? Ne olur bir fikir...
Kızım okula gitmek istemiyor, lutfen okuyun...
Çocuk Büyütme0 Mesaj
●1 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Hayatın İçinden
- Çocuk Büyütme
- Kızım okula gitmek istemiyor, lutfen okuyun...