ben diyorum ki bebeklerimize_cocuklarımıza_ aldığımız ve memnun kaldığımız oyuncakları,yaş gruplarını,neden beğendiğimizi,nasıl etkileri,faydaları olduğunu,kısacası gozlem ve tecrubelerimizi paylaşalım.(beğenmediklerimizi de olabilir)
boylece caresizce belki de bilincsizce oyuncak almaktan kurtulup,faydalı oyuncaklar alabilirz.
şimdiden tecrube paylaşımlarınız icin teşekkur ederim

acılışı ben yapayım;
(oncelikle şunu belirteyim;oğlum 2 aylık.)
0-3 ay oyuncaklar
_tiny love donence
doğumdan itibaren kullanmaya başladık,
gozleri bir oyana bir bu yana giden oğlum 15 gunlukken donen oyuncakları takip ediyordu.buyuk araştırmalar neticesinde benim sectiklerimden en faydalısı olduğuna inandığımdı.yanıltmadı da.
hem donence donuyor,hem cubuklardaki halkalar aşağı yukarı hareket ettikce tıkırdayarak duşuyor ve ilgisini cekiyor.
donencede siyah beyaz spiral şeklinde koniler var. bunlar da donuyor ve bebek onları da takip ediyor(siyah beyaz ilk aylarda gorme kaabiliyetini geliştirmede cok faydalı)
ve donencedeki oyuncaklar konilere 2 parca halinde takılı(bir oyuncak bir de kucuk koni şeklinde kumaş parca)boylece her donuşte ağır basan oyuncak buyuk manevrayla sallanarak duşuyor.(bnim oğlumun inanılmaz ilgisini cekti)
oyuncaklar kontrast renklerden oluştuğu icin de ayrıca guzel.
muzik olarak mozart bach ve doğa sesleri var.
ben oğlumun erkenden gozle takip gelişiminde bu oyuncağın buyuk katkısı olduğunu duşunyrm.
_tiny love yatak kitabı
valla yatak kenarı diyorlar ama ben heryere goturuyorum.kumaştan.cift taraflı
bir tarafta siyah beyaz kırmızı renklerden oluşan resimler var (ilk 3 ay gorme kaabiliyetini hızlandırıcı,geliştirici)
bir de aynası var
daha sonra diğer tarafı kullanıyorsunuz (biz şimdi de kullanıyoruz)kontrast renklerden oluşan resimler var.(ayrıca farklı dokularda kumaşlardan oluşan bolumleri de var)
ben bu oyuncağın şu faydasını gordum;
bebekler etrafa baktıklarında boşluk,tek renk,duz renk yerlere takılıp kalıyorlar,bu da zeka gelişimine engel oluyormuş(herhalde keşfedeceği birşey olmadığı icin)
ben bunu heryere koyabiliyorum.kucağıma alınca koltuğun sırt kısmına yerleştiriyorum vs.
_playskool ikili egzersiz arkadaşım
aynası var ışıklar ve acaip hareketli neşeli muzikler.ben bu oyuncağın asıl amacını anlayamamıştım.asılı oyuncakları cekip kas gelişimine fayda sağlayacak zannetmiştim.meğerse bebek oyuncaklara vurdukca (ilk zamanlar bilincsizce carptıkca

ışıklar da muzik eşliğinde yanıp sonuyor.
ayrıca yuzustu de kullanılabilyor.
_interskool ışıklı yıldızım
kurtarıcılarımdan biri.
ortasındaki ayna beklediğimden kucuk cıktı ama aynanın etrafında yanıp sonen benim bile dikkatimi ceken ışık oyunları var.muzikli bir oyuncak.portatif.kucuk.askılı. heryere takılabilir.ayrıca ilerde eline alıp oynayabileceği bolumleri de var (tıkır duğme,donen top,cubukta boncuklar)
playgro tekmeleme oyuncağı
biraz boyutuna gore fiyatı fazla gelmişti( 30 tl gibi)
ruzgargulu gibi ses cıkartıyor.
bacakları cok calışan bebekler icin onerilebilir

ayak hizasına asılınca ayakları carpıyor.ve vurma etkisiyle oyuncaklar bir carpıp ses cıkartıyorlar.o zaman bebişler de daha cok ayaklarını sallıyor

cloud_b uyku arkadaşı kuzu
bunu babası almayı cok istemişti.odull bir oyuncak.anne karnındaki sesler var.ve bebeğe guven duygusu veriyor (muş

bizim oğlumuz seslerden urkmuştu başlarda.şimdi okyanus sesinde sakinleşiyor.tavsiye edilebilr ama bence değerinden fazla fiyatı.
-oyun minderi
bu bize hediye geldi.markasız.sade bir oyuncak.benim almayı planladığım bir marka vardı aslında belki siz iyi bir marka onerirseniz onu alabilirim

bu arada ikea daki yumuşak cıngıraklardan kontrast renkli olanları oyun minderine asınca cok dikkatini cekiyor.
cıngırak olarak da tiny love ın zurafası var (cekilince titreyenlerden) oyun minderin de o da cok dikkatini cekiyor (ayaklarında hışırtılı kumaşlar var ellerini salladıkca ona carpıyor ve cok renkli)
benden şimdilik bu kadar.aldıkca ve inceledikce paylaşacağım inş

bol eğlenceli gunler