Biri 6 yaşında, diğeri 5 aylık iki kızımı da cok guzel,cok pozitif,suni sancısız,epiduralsiz, 3 saat suren bir doğum sureciyle dunyaya getirdim.
Once ilk kızımı anlatayım
Doktorum profesor olduğu icin normal doğumlara girmediğini,nobetci hastane personelinin asistan ve tecrubesiz olduğunu soyleyerek hatta daha da ileri gidip ben kadın olsam sezeryan olurdum diyerek her şeyiyle normal doğuma uygun olan beni sezeryana ikna etmişti.
08.09.2012 cumartesi gunu muayene olmak ve sezeryan gununu belirlemek icin hastaneye gittik. nst de hic sancı cıkmadı,her şey normaldi. 14.09.2012 saat 11e sezeryan randevumuzu alarak hastaneden ayrıldık. icim cok buruktu,cunku hamile olduğumu oğrendiğimden beri normal doğum yapmak icin can atıyordum ama kendimi kızıma kavuşacağım diyerek teselli ediyordum. aynı gunun akşamı saat 20.30da regl ağrısına benzer ağrılar hissetmeye başladım,aralıkları oldukca kısa ve duzenliydi,eşim ve anneme yuruyuşe cıkalım,belki sancılar gecer dedim,yuruyuş sırasında ızgara yapan bir komşumuz kokmuştur diyerek bir parca ekmek arası kofte verdi,onu yedim ve eve donduk,sancılar hala devam ediyordu,tuvalete girdiğimde nişanımın gelmiş olduğunu fark ettim,saat 11.30da sancılar artık iyice belirginleşmişti,hemen hastaneye gittik, nobetci doktor acılmanın 3 cm olduğunu soyledi,ve sezeryan icin doktoruma telefon edildi. anestezi uzmanı geldi ve o bir parca ekmek arası kofteyi yediğim icin beklememiz gerektiğini anestezi yapamayacağını soyledi, ben tarif edilemez sancılar icinde 12ye kadar kıvranmaya devam ettim,sonra beni ameliyathaneye aldılar,makaslar hazırlandı,boneler takıldı,ameliyat sedyesine alırlarken suyumun tamamı boşaldı,benim sezeryancı prof alttan muayene yapınca acılmanın 10 cm olduğunu,20-25 dk icinde doğuracağımı soyledi,52 yaşında profu normal doğum icin ayağına getirttin helal olsun,doğum cok hızlı ilerlemiş diye ekledi bir de. 09.09.2012 saat 00.40da epiduralsiz,suni sancısız,4 saatlik sancı ve 3 ıkınmayla meleğime kavuştum o an tarif edilemez bir boşluk,bulutların ustunde ucmak gibi. hem sancıların bir anda bıcak gibi kesilmesi,hem de bebeğe kavuşmak mukemmel bir duygu,cekilen herşeye değer. alttan yapılan kesikler ise sinek ısırığı gibi,ertesi gunu ustune oturmaya başlamıştım,1 hafta sonra ise hissetmemeye başlamıştım, bu arada bizim prof 5 yıldır o hastanede calışıyormuş ve 2.normal doğumuymuş,Allahın sevgili kuluyum galiba )