Merhabalar!
1.5 yaşında bi oğlum var. Demir eksikliği nedeniyle oğluma bu corbadan sık sık yaparım
Oncelikle pazının faydalarını saymak istiyorum. Saymakla bitmiyor

Vucuttaki demir eksikliğini onler.

Bağışıklık sistemini guclendirerek hastalıklara karşı vucudun direncini arttırır. Harika bir C ve K vitamini kaynağıdır. Beyne fayda sağlar. Ayrıca cağımızın rahatsızlığı alzheimer hastalığına da iyi gelir. Kan basıncını kontrol etmeye yardım eder. Sinir sistemi sağlığını korur. Mide rahatsızlıklarına iyi gelir. Sindirim sistemini rahatlatır. Hazımsızlığı onler. Kan şekerini duzenler. Oksuruğe iyi gelerek oksurun gecmesine fayda sağlar. İdrar sokturucu ozelliği vardır. Sistit yani idrar yolu iltihabı sebebiyle idrar yollarında oluşan yanmaları azaltır. Kansızlığa iyi gelerek anemi rahatsızlığına fayda sağlar. Kırmızı kan hucrelerinin uretimini teşvik eder. Halsizlik ve bitkinliğe iyi gelir. Yorgunluğa yarar sağlar. Dalak ve bobreklerdeki ağrıların gecmesine yardım eder. Kan pıhtılaşmasını teşvik ettiği icin vucutta oluşacak morarma ve kanamaları onler. İştah acıcı ozelliği vardır. Tansiyonu dengeler. Stres ve depresyona karşı iyi gelir. Kalp krizi ve felc gecirme riskini azaltır.
*Kemikleri guclendiriyor: Onemli miktarda kalsiyum, magnezyum ve K vitamini icerir. Bu sebeple kemik sağlığını koruyan bir bitkidir. Kemikleri guclendirir. Kemiklerin buyume ve gelişimine yardım eder. Ayrıca dişlerin guclenmesini de sağlar.
*Bircok yeşil yapraklı sebze gibi antioksidan ozelliği olan bir sebzedir. İcerdiği antioksidanlar sayesinde antikanser ozelliği vardır. Yani kansere karşı koruyucudur. Ozellikle kolon kanserini onlemeye yardım eder. Kanserden korunmak icin bu şifalı sebzeyi tuketebilirsiniz.

Gelelim tarifimize. Ben genelde pazının yapraklarını sarar , saplarından da corba yaparım. Oğlumda afiyetle icer

Malzemeler:

-1 bağ pazının sap kısmı
-2 orta boy havuc
-2 yemek kaşığı un
-4 yemek kaşığı zeytinyağı
-1 su bardağı sut **** 1 yaş sonrası icin***
-Yaklaşık 4 su bardağı kaynamış su

YAPILIŞI:
Oncelikle pazıları ince ince doğruyoruz.
Havucları rendenin ince kısmıyla rendeliyoruz.
Tenceremize zeytinyağı pazı ve havucları koyup kavuruyoruz.
Uzerine unu ekliyoruz ve kavurmaya devam ediyoruz.
Kaynamış suyuda ekleyip pişmeye bırakıyoruz.
Tencerenin altını kapatmaya yakın 1 bardak sutude ekleyip biraz daha kaynatıyoruz.
Pişen yemeğimiz hazır .
Dilerseniz blendırdan gecirebilirsiniz. Ben hic lapa ve karışım tarzı yiyecekleri vermedim. Puturlu gıdalara alışması bakımından. Cok şukur bi sorun yaşamadım.
Deneyecek annelere kolay gelsin, bebeklere de şifa olsun