kızlar sırf bu konuyu acmak icin uye oldum lutfen ama lutfen bilgisi olan bu konuda uzman olan veya aynı şeyleri yaşamış yaşayan goren duyan kim varsa bana yorum yapın zira 2 gecedir duşunmekten helak oldum.
2 yaşına daha dun giren bir kızım var. Adı sena tam olarak konuşmuyor cumle hic kurmuyor yok ama kopek gorunce sadece hafff ineğe meee civcive ciii uzatarak tabi bunlar bunları soyluyor yani kelimelerin ilk hecelerini kullanıyor. Ba-ba-ba şeklinde ama dede yi hızlı şekilde soyluyor ama anlasız bunun dışında gel du var bide bunlar anlamlı kelimeleri.
Şimdi konuya giriyorum dun halamın kızı geldi bana yurt dısındaydı onun 3 cocuğu var yaşaları birbirine cok yakın senayla yaş bi kızı var onun ki konuşuyor bizimkinden iyi yani.
Otururken dedi ki bu cocuk otistik olabilir baksana konuşmuyor dedi şok oldum Oysa kızımda ben oyle bişey hic sezmedim onlar gider gitmez hemen cocuğu alıp sağlık ocağına gittim oradaki dr kesinlikle otistik değil cocukta goz teması var ve sena deyince donup bakıyor dedi ama icim rahat etmedi bu ayın 16 sına psikiyatri kliniğine randevu aldım gideceğiz
Evet sena konuşmuyor ama ismine bakar goz teması kurar donen şeylere ilgi duymaz işaret parmağını kullanır algısı cok iyi komutları anlar butun meyve sebzeleri tanır.
Akranlarıyla ilşkisi gayet iyi bişey dikkatini cektiğinde işaret eder bana gosterir.
Eşim de cok gec konuşmuş kızlar 4 yaşında falan bn babaya cekmiş galiba dedim yani dikkat ceken bir davranış da gormedim hic cocukta. Normal cocuklar gibi ablamın gorumu var okul oncesi oğretmeni şu an bi rehabilitasyon merkezinde işe başladı 3 ay oldu onu aradım o geldi akşam oda kesinlikle bir şey Yk ama genede uzamana gotur icin rahat etsin dediler.
Kendi cocuk dr mu aradım durumu anlattım otistik olsa coktan fark edilirdi bi sıkıntı olduğunu duşunuyorum dedi
Tv tablet ne varsa kapattım evde şuan işten de cıktım butun gun onunla ilgileniyorum
Lutfen bana bişey soyleyin