Arkadaşlar selam,
suan o kadar karmaşık bir durumdayım ki aklıma burdaki deneyimli annelerin goruşlerinden ve tecrubelerinden yararlanmaktan başka birsey gelmiyor.
Durumu kısaca ozetlemek gerekirse; 13 aylık dunya tatlısı bir oğlum var,kendisi cok hareketli kıpır kıpır yemek konusunda problemsiz,gece uykusunda problemsiz fakat gunduzleri cok az uyuyan ve uyanık oldugu zamanlarda yerinde duramayan kıpr kıpır bir bebek.alt değiştirmek,kıyafet giydirmek cok buyuk bir eziyet cunku yerinde durmuyor ve tek kişi zaptetmek neredeyse imkansız.oyuncaklarından cok cabuk sıkılıyor,zeka gelişimi icin aldığım oyuncaklarıyla oynarken eğer 1-2 denemede başaramıyorsa hemen ilgisini başka yone verip hic o oyuncak yerinde yokmuş gibi davranmayı tercih ediyor,eğer bir oyuncakla oynuyorsa elli kere adını cağırsamda bana donup bakmıyor gormezden geliyor resmen,sakarlıkta cok var fakat acıya karşı enteresan bir şekilde dayanıklı..doktorumuza aşı icin gittiğimizde o da bu hareketlerinden şuphelendi ve dikkat eksikliği ve hiperaktivite olabileceğini hemen onerdiği pedagogla goruşmemi tavsiye etti..bugun saat 12:00 de gidiyoruz saatler resmen gecmek bilmiyor..
2 gundur icim icimi yiyor,dolayısıyla surekli internette araştırıyorum gorduğum kadarıyla 2-3 yaştan once bu tanı konulamıyormus fakat hiperaktif bebekler adlı pek cok makalede cıktı karşıma..
ailenizde yada cevrenizde bu tanı konularn bebekler varsa yaşadıklarınızı paylaşırsanız inanın cok mutlu olucam,bilinmezlik hayatta en kotu duygu ve acaba ben mi cok kuruntu yapıyorum onu da bilemedim..buarada gunde yarım saat(sabah 15 aksam15dk olarak) baby tv izletiyordum dr cok kızdı kesinlikle tv kapalı olucak 2 yaşına kadar yasak dedi ve bende dediği andan itibaren tv yi hayatımızdan tamamen cıkarttım cok şukur bir huysuzluk yada tv yi istediğine dair bi davranışı olmadı..
deneyimli anneler lutfen cevaplarını bekliyorum..şimdiden teşekkurler