Kızlar merhaba konuyu buraya acmak istedim cunku o kadar cok yoruma ihtiyacın var ki.
Kızım 21 aylık. Ben memurum bakıcı bakıyor ve uyarmama rağmen 7/24 tv acık tv ye cok maruz kaldı kabul ediyorum.
Goz teması ismine bakması var sadece bana değil dışarıya da var goz TEMA ’sı kurar adına bakar bu konuda hic bi sıkıntı Yk.
Sosyal iletişim var orneğin bugun markette bi amca guldu ona kızım da ona tebessum etti. Cocuklarla oynar genelde.
Taklit ediyor ufle derim ufle oksururum sende yap derim yapar.
İşaret parmağını kullanması ben oğrettim 18 aylıkta kullanmıyordu şimdi genel olarak kullanıyor işaret eder. Bugun kedi gordu bana gosteriyor parmağı ile. İşaret edilen yere bakar. Hayali oyun oynar genelde bebeğe mama falan yedirir. Karalama yapıyor.
Tek sorun konuşmama bunu acıkcası takmıyordum cunku babası cok gec konuşmuş 5 yaşında falan kayınbabam da konuşurken kekeler yani ailede var bi kac kişide konuşma bozukluğu.
Benim canımı sıkan parmak haraketleri parmaklarını birbirinin uzerine koyması gibi 3 veya 4 saniye kadar da parmak ucunda yuruyor gunde 1 veya 2 defa cok az yapma diye kızdığımda gelip sarılıyor guluyor kızma diye.
Parmağını oyle gozunun onunde tutma gibi bi durumu yok ama parmak hareketi var 3 gun oldu fark edeli ben baktığım zamn boyle bişey yoktu ne zamn bakıcıya bıraktık boyle oldu.
Okul oncesi oğretmeni kuzenim var rehabilitasyon merkezinde oğretmenlik yapıyor kesinlikle otizm değil bizde ki otizmli cocuklar daha farklı diyor.
Hem bişey varsa bile goz TEMA ’sı var cabuk oğreniyor yeniliğe acık cabuk atlatır diyor okuyup yorum yapan herkese cok teşekkur ediyorum