Merhaba hanımlar.. 2 aylık bi oğlum var. Gebeliğimin 24. haftasında sağ bobrek kanalında genişleme olduğunu oğrendim. Bi kac doktor gezdim hepsi doğuma kadar veya doğumda duzeleceğini soylediler. Doğumdan sonra 5. gun kontrole gittiğimizde gercekten de genişlemenin normale donduğunu gorduk. Doktorumuz yine de aylık kontrolle takip edelim dedi. 1 aylık kontrole gittiğimizde de sol bobreğinin sağ bobreğe gore daha kucuk olduğunu soyledi ultrasonla bakan doktor. Sağ bobrek 5 cm, sol bobrek 3 cm. Bobrek reflusunden şuphelenildi hemen cocuk nefrolojiye gitmemiz soylendi. Ertesi gun universite hastanesinde cocuk nefrolojiye gittik. Reflu olabileceği ya da doğuştan olabileceği soylendi. Bunu anlamak icin voiding cekilecek denildi. Voidingde reflu olmadığı anlaşıldı. Bobreğin doğuştan kucuk olduğu, normale donme ihtimalinin zor olduğu, daha da kuculup yok olabileceği ya da boyle kalabileceği soylendi. Şu anda koruyucu antibiyotik kullanıyoruz. 2 ay kontrolunde kalca cıkıklığı icin gittiğimizde cocuk doktorumuz tekrar istedi ultrason. Ceken doktor sağ bobreğin normal buyuduğunu, 6 cm olduğunu; sol bobreğin ise 3 ml daha kuculduğunu soyledi. Bobreğin muhtemelen kaybedileceğinden falan bahsetti. Bizim moral bozuldu tabi. Aynı gun universite hastanesindeki doktorumuzla goruştuk, bobreğin % 40-60 oranında calışıyo olabileceğini, ille de bobreği kaybetme gibi bi durumun olmayacağını soyledi. İnanın cok kafamız karıştı, cok moralimiz bozuldu. Dunden beri duşunup duşunup ağlıyorum. Bobreğin kaybedilme ihtimalini duşundukce cıldıracak gibi oluyorum. Başından gecen ya da bi duyan goren vardır diye yazdım buraya da. Nolur bi fikri bi bilgisi olan varsa yazsın, rahatlamaya cok ihtiyacım var