21 aylik bir oglum var. Ben haftada 3 gun calisiyordum gecen hafta isten cikarildim suan surekli onunlayim.

Dogdugundan beri uyanik oldugu saatlerde onunla vakit geciriyorum. Tv yok tablet yok, surekli oyunlar etkinlikler yapiyoruz o uyanik oldugu saatlerde ben yemek bile yapmiyorum cogunlukla. Ya da yapilacak birsey varsa birlikte yapiyoruz her isime dahil ediyorum her isi oyun gibi yapiyoruz.

Ancak gel gelelim ben bunlari saglikli iletisim kurabilelim kendin ifade edebilen bir cocuk olsun diye yaparken o bir narsist e donustu.

Bireysel bir oyun oynarken bile eger ayni odadaysak ve ben ona bakmiyorsam birsey basardiginda alkislayip aferim.demiyorsam inanilmaz agrasif ofkeli oluyor bana vuruyor durup dururken.
Haftasonu kuzenler hepbirlikte annemin yazliginda toplandik. Oglumdan 7-10 ay buyuk 4 cocuk oldular toplamda.

Kalabalikta tabiki benim odagim dagildi, evdeki gibi surekli birebir oyun halinde degildik cocuklar kendi kendilerine oynuyordu. Ilk gun gayet iyiydi cok mutluydu cocuklarla bir arada olmaktan. Ama zaman uzayinca inanilmaz agrasiflesti cocuklara durup dururken vurmaya basladi.

Yegenim yanindan sadece geciyor kiza pat diye indiriyor bir tane. Sebep yok...

Cok uzuldum. Neyi yanlis yaptim acaba diye dusunmeye basladim. Sonra fark ettim ki eger ortamda oturan herkes ayni anda onu alkislar aferim.der onunla ilgilenr birebir iliski kurarsa cok mutlu. Yani beyimiz pohpohlanmak istiyor...

Ben tabiki o kalabalikta kargasa da onunla evdeki kadar cok ilgilenemedm. Bugun eve donduk ve dondugumuzden beri istesigi birsey olmayinca bize de vurmaya basladi.

Suan sadece vurarak kendini ifade ediyor. Cok canim sikkin.

Neyi yanlis yaptim? Ne yapmaliydim? Bilmiyorum.