Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası Portakal İnsan Kaynakları Uzak Durun
Çocuk Büyütme0 Mesaj
●0 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Hayatın İçinden
- Çocuk Büyütme
- Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası Portakal İnsan Kaynakları Uzak Durun
-
17-09-2022, 00:14:02Ben de sizi yaşadığım tecrubelere dayanarak uzak durmanız gereken bir firma ile ilgili uyarmak istiyorum. Ev yardımcısı aradığımız surecte karşımıza cıkan Ankara ’daki Portakal İnsan Kaynakları keskinlikle uzak durulması gereken bir firma arkadaşlar. Eş olan İskender Bey ve Nilufer Hanım profesyonel firmaları taklit ederek profesyonel gorunumlu bir ofis yapmışlar. Soylemleri insanlara iş bularak yardım etmenin erdemleri uzerine ancak tek bir hedefleri var o da insanların caresizliklerini kullanarak para kazanmak. Hem bakıcı, yardımcı vs arayan insanların hem de iş arayan insanların caresizliklerinden sonuna kadar faydalanıyorlar. Hem yuz yuze goruşmelerde hem de telefon goruşmelerinde (paralel hattan mudahil olarak) surekli aynı anda konuşarak size soz hakkı bile tanımıyorlar. Binlerce databaselerinin olduğundan bahsediyorlar ancak sizin kriterlerinize uygun bile olmayan bir tek kişiyi karşınıza cıkarıp sizin adınıza o kişinin size en uygun kişi olduğuna karar verip size baskı yapıyorlar. İstediğiniz kriterleri ve hangi alanlarda calıştırmak istediğinizi belirttiğinizde yine sizin adınıza kararlar verip sanki siz yalan soyluyormuşsunuz da daha farklı şekillerde calıştıracakmışsınız gibi calışanın alacağı ucreti arttırmaya calışıyorlar. Buradan calışanın haklarını korudukları sonucunu cıkarmayı cok isterdim ancak tek hedefleri alacakları parayı arttırmak. İş buldukları kişilere ağır hakaretlere varan soylemlerde bulunduklarına bizzat şahit olduk maalesef. Evimizin icine soktukları insanın bırakın profil ozelliklerini falan bilmeyi gercek adını bile bilmiyorlardı. Keşke onden odeme yapıp bu insanlara mecbur olmadan once bu firma ile ilgili araştırma yapmış olsaydık da bu yanılgıya duşmeseydik. Biz bu hatayı yaptık ve fahiş paralar odedik sizler yapmayın lutfen arkadaşlar. Daha once benzer şeyler yaşayan bir arkadaşımız bu firma ile mahkemelik olmuş ve mahkemeyi kazanmış, bunu da facebooka yazmış. Ancak biz cok sonra farkettik. Tek amacları calışanları size vadettikleri 6 ay suresince sizin evinizde tutmak. Sonrasında muhtemelen yine fahiş bir para karşılığında aynı calışanı başka bir yere yonlendiriyorlar. Cok iyi referansları var diye evimize soktukları kişinin referansı olduğunu iddia ettikleri aile ile iletişime gecip oradan ayrılışını ve o aileye yaşattıklarını oğrenmesek cok daha can sıkıcı şeyler yaşayabilirdik. Gercekten profesyonel bir firma taahhut ettiği sure dolduğunda bir para iadesi vs olmayacak dahi olsa yaptığı işin peşine duşer, neden devam etmediniz diye sorar, en azından calışan ile ilgili bir sorun olup olmadığını oğrenmeye calışır ve varsa başka insanlara yonlendirerek onları da mağdur etmez. Durumdan haberdar olduklarını biliyorum ve 10 gundur bekliyorum ama para odemeleri icin gunde 8 kez arayıp, 6 kez mesaj gonderen Nilufer Hanım ve İskender Bey ’den hic ses seda yok. Evimize soktukları kişi ile ilgili kaygılarımız oluşmaya başlayınca etrafta daha detaylı bir araştırma yaptık ve maalesef bu firmanın ve calışması icin yonlendirdikleri insanların cok fazla mağduru varmış. Sizler de dikkatli olun arkadaşlar. Ya gercekten profesyonel bir firma ile calışın ya da geleneksel yontemlerle etrafınızdan gercekten bilinen tanınan birilerini bulmaya calışın. Hem paranıza hem de sinirlerinize yazık olmasın.