Herkese selamlar Ben 16 aylık bir kız annesiyim .. cok isteyerek doğal yollarla evlat sahibi olmayı nasip etti yuce Rabbimiz.
6 aylık emekledik ve 8 aylık yurumeye başladık.. erken diyenler oldu ama gercekten boyle. Kızımı Yurumeye başladıktan sonra goren bazı kimseler parmak ucunda yuruyor vs deyince netten bakayım bu ne demek dedim .. baktım ve otizm belirtilerinden diye yazanlar olmuş .. elbette cok erken bu teşhis icin . Bende bir anne olarak maalesef bunu okuyunca bir panik yaşadım .. herseyine dikkat etmeye takip etmeye daha fazla ozen gosterdim.. ah bu acımasız internet yokmu eminim coğumuz okuyup olumsuzluklari duşunup anın tadını cıkaramıyor hem kendimizi hem ailemizi uzuyoruz. Surekli takip ettim ve onunla vakit gecirdim.. kelime ve gorsel algısı cok iyi cevrede bunun farkında.. 16 aylığız ve yaklaşık 35 kelimemiz var.. eşlik edersek oyun oynuyor anlamına uygun ama ayına gore uzun odaklı değil sıkılınca kalkıyor .. yaklaşık beş dakika gibi yanlız oynarken LEGO vb + araba oyuncaklarini tercih ediyor.. anne ve kız olarak surekli birlikte olalım istiyor.. ilgi cekmek icin cee yapıyor.. otur kalk oyunuyor.. yakala beni der gibi gulerek eğlenerek kacıyor.. beni dinliyor temas kuruyor.. hareketli .. eğlenceli .. pek ağlamiyor.. ayı gereği bazen cocuklarla oynuyor bazen ilgisini ceken şeylere yoneliyor.. genel olarak goren herkes maşallah cok iyi ayına gore desede... doktora goturdum gayet normal demesine rağmen Ah biz yetişkinler maalesef olumsuza takılıp belamizi ararcasina eksiği goruyoruz neden parmak ucunda yuruyor nadirde olsa etrafında neden donuyor .. bunlara takılıp kaldım kendimi cok uzuyorum .. acaba sorun bende mi ? Ben mi kucucuk bebekten buyuk davranışlar bekliyorum var mı benim gibi anneler .. yada bu sebeplerle psikologa giden ve teşhis otizm denilen oldu mu
Davranış Bozuklukları Bizleri bu hale getiren nedir?
Çocuk Büyütme0 Mesaj
●1 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Hayatın İçinden
- Çocuk Büyütme
- Davranış Bozuklukları Bizleri bu hale getiren nedir?