Anneler, bilgisi olanlar. Her fikre acığım.
Oğlum 14 aylık olmak uzere. Doğduğundan beri cok hareketli bir yavru. Mumkun olduğunca herşeye izin veririm.
Etrafı dağıtmasına, yediği yemeği sacına, kulağına, kirpiğine bulaştırmasına vs.
Cekmeceler, dolaplar daha 7 aylık yoktu tek basına acıp kapatarak karıştırıyordu..
Hic engel olmadım, oğrensin dedim.
Ama son zamanlarda cığrından cıktı bu ozgur Willy.
Oğlumun yanında bulaşık makinesi acamaz oldum, actığım gibi jet hızıyla yanımda. Kapattığım anda anırmakla boğurmek arası tahammul edilmesi zor kuru bir ağlamaya maruz kalıyorum
İkincisi buzdolabi. Onu da kurcuklasın diye cok izin vermişliğim var, ama her an da olmuyor ki.
Mesela dun sabah masanın altında kabak, salonun ortasında patlıcan, koltuğun altında da patates vardı.
Onları gectim, ustune dokecek, kıracak kendine zarar verecek diye korkuyorum..
Yani sn ler icinde sut alıp kapatıyorum, sesini duysa, kapattım diye yine cılgınlar gibi ağlama sana.
Tuvalete giderken oyun sepetine koyuyorum ki tuvaletin hemen dibinde kapı yarı acık beni goruyor, ama yıne durmadan ağlıyor.
Gorduğu olur olmaz her şeye dokunmak değil bildiğiniz yapışıyor ve bırakmıyor.
Mesela kapının demirlerine. Parmaklarını zor ayırıyorum ordan.
Yıne acılmış bir buzdolabı gormeye dursun hemen bulduğu şeye elini atıyor.
Gecen gun 5 saat elinde sarımsakla gezdi
Gezsin o onemli değil de, olur olmaz herşeyde bu ve dahası, yorgunluk, uykusuzluk, cişimi bile ağlama sesleri eşliğinde yapmak..
Dışarı cıkarsam arabasında oturmaz, kucağımda oğlum, bir yandan arabayı taşırım.
Butun bunların yanında evde insan varken mukemmel bir bebedir.
İnsanlar bu mu zor cocuk, ay ne sakin derler

Bazen gune başlayamayacak kadar yorgun ve bıkkın oluyorum.
Ağlamasından usanıp, mesela gelen uyku saatini atlıyorum, kafa beyin kalmıyor cunku.
Bana onerrbileceğiniz bir yol yordam, yada bir kitap olursa cok sevinirim.
Ozellikle okuyup beğendiğiniz bir kitap olabilir, yada sizin tecrubeleriniz.
Okuyan herkese teşekkurler