Arkadaşlar yeni doğum yaptım, bebeğim 37. Haftada doğdu. 1 hafta kuvezde kaldı o surecte arttırarak 50-60 ml ye kadar mama( benim sutum de dahil) verilmiş.
Kuvezden bebek takip odasına cıktığında hemşire biberon verecek misin dedi hayır emziricem sadece ama daha tam olarak ememiyor dedim. O da O zaman şırıngayla ver dedi. Orda 1 gece kaldık şırıngayla vermeyi oğretti. Sonra eve cıkarken ne kadar vereyim dedim, o da 45 ml ike 60 ml arası ver dedi. Ben de 1 haftadır şırıngayla 50ml-60 ml arası veriyordum ve doyuyordu.
Ancak bugun yine şırıngayla verirken (şırınga da kendi cekemiyor, bir zaman sonra şırınga sıkışıyor benim itmem gerekiyor) ben yuttu zannedip sıkmışım meğer ağzında tutuyormuş aniden bi puskurttu az kalsın boğuluyordu. Morardı, kızardı... annem yanımdaydı Allahtan. Fakat 1 hafta sonra gidecek ve ben şırıngayla yine aynı şeyi yaşarsam, nereye kadar boyle şırıngayla doyurucam diye biberona gectim.
İlk kez biberonla doyurduk ama bu sefer de doymak bilmedi. 60 ml ya da en fazla 70 ml yiyen bebek neredeyse 120 ye kadar icti. Versen daha da icecekti. Sonra da karni ağırdı sanırım cok ağladı, durup durup ağladı. Uyuyamadı bi turlu. Tecrubeli anneler bebeğim 37 haftalık doğdu ve şuan 15 gunluk nasıl beslemeliyim? Kendi ağzını kaptana kadar vermeli miyim yoksa bu haftadaki bebeğin maksimum bi sınırı var mıdır?
Not: Ben mama vermedim hic, memede cok cekmiyor sağıp veriyorum hep. Bi yarim saat de memede kalıyor.
Cevabımı alayım konu oyle kalksın ya da taşınsın bari
Bebek beslenmesi (tecrubeli anneler)
Çocuk Büyütme0 Mesaj
●1 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Hayatın İçinden
- Çocuk Büyütme
- Bebek beslenmesi (tecrubeli anneler)