Kabus Kerim Roportajı
Son gunlerde soru ve roportaj yağmuruna tutuldum adeta ve bu soruyu burada acıklamak istiyorum. Soru sevgili arkadaşım Elcin Ozsoy’dan geliyor… (sevgiler)
“Cartel birleşti ve seni aralarında goremiyoruz bunun nedeni nedir? Bu grubun yapıtaşlarından birisin ve Cartel sevenler bunun sebebini merak edeceklerdir benim gibi…”
2006 yılında, uzun bir aradan sonra, eski kadroyla buluştuk ve goruştuk, eskileri konuştuk, yeni bir album yapılabilir mi? “Yapar mıyız?“ diye lafı gecti… İlk başta hep bir ağızdan “yapalım“ dedik ve ben yine ilk Cartel ve Karakan’da olduğu gibi koşturmaya başladım… Fikirler uretildi vs vs. ve sonra baktım ki o eski ruhu yakalayamadım, o saflık ve o ictenliği goremedim! Yılların gecmesi ve herkesin kendine has yaşanmışlıkları kişileri cok farklı bakış acılarına yoneltmiş… Eski misyon ve ruhu goremeyince “Ben yeni Cartel´de yokum” dedim… Cunku işin tamamen profesyonelliğe ve ticarete dokulduğunu gordum… Bu benim, HipHop kulturunu halen yaşamama, devam edişime ve ideallerime de bağlı… Ve o misyonu halen icimde taşıyorum… Bu benim ticari işler yapmayacağım anlamına gelmez ve bu sebepten dolayı kimseyi kınamıyorum da, ne haddime… Ama ticari yapılsa bile, bir mazi var ona bakarak yapılması gerekir diye duşunuyorum… Bir muzikal devrim (bilincli ya da bilincsiz – iyi ya da kotu,) yapmış, efsane unvanına ulaşmış, Turk muzik tarihine altın kalemle ismini kazıtmış bir topluluk olarak, atılan her adımın daha dikkate alınması gerekir diye duşunuyorum! Butun bir jenerasyonu etkilemişsek, bunlar goz onunde tutulmalı… Gecmişe baktığımda yaptığım işlerin hep arkasında durabildim fakat bu “Yeni Cartel” in hem ruhani hem de sanatsal olarak arkasında duramayacağımı anladım…
Cartel, Karakan ve Ses gruplarının benim sanat hayatımda birer donem olduğunun farkına vardım ve sozlerimde de soylediğim gibi “eskiden yeniye, daima ileriye” kafiyelerini benimsemiş ve icten yaşayarak yoluma devam etmeye karar verdim…
Eski Cartel sever ve dinleyenlerin de bu tutumuma saygı ile yaklaşacağına canı gonulden inanıyorum…
Peace
Kabus

Acıklamanın Devamı
Kabus Kerim Roportajı

Online:Facebook &Twitter&Tumblr

Kaynak: Hiphoplife