Kolay Doğum hikayem(ayrıntılı) :))
Çocuk Büyütme0 Mesaj
●5 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Hayatın İçinden
- Çocuk Büyütme
- Kolay Doğum hikayem(ayrıntılı) :))
-
16-09-2022, 22:53:34Merhaba kızlar... Bundan yaklaşık 2 ay onceydi.. Once birkac gun Azar azar ıslanmayla başlamıştı. Tam ıslaklığı denmez ama beni rahatsız eden bir nemlik diyebilirim. Ondan şuphelenerek hastaneye gittik eşimle muayene ettiler ve 2 cm acıklık dediler. hastaneye yatmayı goz altında olmamızı teklif ettiler. Başka bi hastaneye gittim onlarda aynısını soyleyince onceki hastaneye tekrar gidip kabul ettim giriş yaptım akşama kadar kaldım orda tabi eşimle birlikte. Baktım sancı yok bişey yok cıkmak istedim hemşire bi kac gun yada bi kac saat sonra doğum olur dedi tmm dedim cıktık eve gittik. Neyse sancısız bi akşam gecirdim derken uyuduk. Gece saat 3 de bi sancı vurdu ki uyandım eşim benden cok acele ediyor. Neyse kalktık ikimizde duş aldık. Benim bu sancı beş dakikada bir vuruyor yere uzanıyorum geciyor kalkıp hastane icin hazırlanıyorum. Tekrar vuruyor tekrara uzanıyorum.. Oylecee hazırlandık saat 4 gibi hastane cantamızı da alıp cıktık yolda sancı 3 4 dakikaya indi. Hastaneye acil girişten girdik doğum odasına cıktık. Muayene oldum 5 cm acıklık dediler ozel hastane olduğu icin fazla hasta yoktu gittiğimde 1 kişi doğum yapmak uzereydi ve bağırışları beni benden alıyordu korkudan titriyorum sıra bende diye.. Ebe gezmemi istedi koridorda bende odada bekleyen eşimin yanına gittim kolumdan tutup gezdirdi beni sancı vurunca belime masaj yapıyordu yaklaşık 1 saat oyle gecti. afedersiniz ama tam olarak anlamanız icin acık soyleyecem. Baktım kakam geliyor sanki sancı vurunca hemen odadaki tuvalete gittim ne yapsam da yapamıyorum. Tekrar eşimin yanına gidiyorum sancı vuruyor kakam geliyor gidiyorum yine yapamıyorum. Boylece muayene odasına alındım 9 cmartık dışarı bırakmadılar beni nst ye aldılar allahım oluyorum benden once bi doğum olduğu icin herkes onun yanında. Ben tek başıma sancı cekiyordum. Sırf bana bakmaları icin bağırdım cağırdım ebe geldi dayan geliyorum dedi kaka geliyor mu dedi ewet dedim o kaka değil bebek dedi eğer oyle olursa aşağı doğru it dedi ve gitti yaklaşık 15 dk oyle sancıyla kıvrandım. beni doğuma aldılar. Tabi saat sabahın 7 si. 4 saat sancı cektim. Bir iki kere ıkındım suyum hemşirenin ustune patladıbir ebe karnımı sıkıyor halim kalmadığı icin. Bir iki kere daha ıkınınca bebeğin başı cıktı. Okunma dedi ve icimden balık gibi ılık ve kaygan bişey cıktığını hissettim ve o anki rahatlığımı anlatammmmamm. Bitti mi bitti mi dedim baktım kızımın ağlama sesi allahım şukurler olsun dedim dikiş falan merak ediyorsanız bana kesi yaptılar ama hhhiiccc hissetmedim vallahi sinek koymasını belki hissederiz ondanda hafif diyebilirim. Dikiş sorarsanız oda hani batırınca bişey yok da ipi cekince hani ağrımıyor ama mesela bi ip elimize surtununce nasıl oluyorsa ayynısını hissettim. Neyse kalktım gittim odama kızım babasının elinde. O kadar rahattım ki oda uzandığım gibi telefonu aldım ablamla mesajlaştım cok şaşırdılar. Biraz hasta rolu yap diye dalga gectiler. Umarım anlatabilmişimdir cok rahattı. Biraz uzun olabilir ayrıntılı anlatmak istedim bende hamileyken hep okuyup rahatlatmak isterdim kendimi ondan size o kadar da korkulacak bişey olmadığını anlatmak istedim herkese Rabbim hayırlı sağlıklı cocuklar nasip etsin