merhabalar 22 hafta 2 gunluk hamileyim ilk hamileliğim malesef bebeğime 12.haftada anensefali teşhisi konuldu yani beyin ve kafatası kemikleri sıkıntılı hatta bazı doktorların dediğine gore beyni yok 5. ayında ya da doğumdan birkac saat sonra olecekmiş gercekten cok zor bir durum ilk hamile olduğumu oğrendiğimde sevincten ağlamıştım gozum gormuyordu hicbir şey hastanenin ortasında eşime sarılıp ağlamıştık cunku ilk kan testinde gebelik cıkmadı uc gun sonra yani 10.gundu doktor tekrarladı testi ama biz beklemiyorduk bir kere kanda cıkmadı ya ama hamileymişim cok guzel bir duyguydu aynı goz kararmasını bebeğimin anensefali teşhisi konulduğunda yaşadım beni bebeği aldırmak icin bir yerlere gonderiyorlardı ne duyduğumu anlamıştım ne de gorduğumu eşime anlatamadım bile o gidip konuşmuştu doktor ile başından sıcak su dokulmesi boyle oluyormuş demek ki gene hastanenin ortasında ağlıyorduk ne ara annelik duygusu yerleşip kopması zor bir duruma duşmuşum eşimle oturup konuştuk bana bir zararı yoktu kalbi de atıyor kıyamadık aldırmadık şimdi hareketlerini hissediyorum artık her gittiğimde doktorlar kızıyor niye aldırmadın diye her hastane cıkışı ağlıyorum cinsiyetini de soylemiyorlar ne kız ne erkek olması derdindeyiz hele boyle bir durumda sadece ismini koymak istiyorum onu da cok goruyorlar doğunca oğrenirsin diyorlar pişman değilim son anına kadar bebeğimle olacam belki yaşamayacak ama atan bir kalbi ben durduramazdım en azından ben kıyamadım ailem arkadaşlarım hepsi cok destekci hele sakat doğacak deyip sağlıklı doğan cok bebek var etrafımızda benim durumum aynı şey değil biliyorum ama kendi icimde cok az da olsa umudum var belki gercekleşmeyecek ama icim boyle rahat olacak en azından olduğunde buna dayanacak sabrım da olacak bunu bilerek yaşıyorum zaten benim kucuk misafirim kalabildiği kadar benimle kalacak dayanması zor bir durum insan bebeğine bir corap bile alamıyor Allah boyle durumda olan annelere sabır versin bir daha yaşatmasın oyle işte sevgili anneler bizim hikayemizde boyle Allah sabır versin daha zor durumda olanlara da bebeğim ve ben şimdilik beraberiz onu gercekten cok seviyorum onunla ilk annelik deneyimimi yaşıyorum inş bir mucize gercekleşir ki olmazsa da durumunu biliyor ve kabul ediyoruz kalabildiği kadar onunla olacağım iyi gunler...