Merhaba arkadaşlar,
Yaklaşık iki atlık bebeğim var. İkinci ayının başında akşamları aynı saatlerde ağlama durumu boy gosterdi. Doktora rutin kontrole gittiğimizde doktor bu aylarda cok normal olduğunu, bebeklerin bu donemlerde anne karnına donmek istediklerini ve bu yuzden ağladıklarını soyledi. Yukarı aşağı sallama, beyaz gurultu ve emzik tavsiye etti. Zaten bebeğim tokken boynumu, kıyafetimi, kendi kıyafetini ya da ellerini emmek istiyordu. Emzirmeye calıştığımda da sut geldiği icin kendini cekip ağlıyordu. Bu yuzden emzik vermenin mantıklı olacağını duşundum ve zaten hemen de emzik tuttu. Ağlamaları da gecti. Gelgelelim bu emzik işi beni cok kaygılandırıyor. Doktor tavsiye etmesine rağmen ya bağımlı olursa, ya uykuda da emmek isterse, ağzından her duşuşunde uyanırsa gibi kaygılarım var. Emzik kullanarak bu dediğim kaygıları yaşamadan sağlıklıca bu donemi atlatan anneler yardımcı olursa sevinirim. Her anne beni anlar, anneliğin en tecrubesiz donemlerindeyim ve her harekettim geri donulmez yanlışlara beni surukleyecekmiş gibi geliyor. Şimdiden yardımcı olacak hekese teşekkur ediyorum.