Elbette vardır.
Haydi hikayeme;sorularınız olursa beklerim

Hamile olduğumu oğrendiğimde kendi hikayemi yazmaya karar vermiştim. Coğunlukla rahat olmakla birlikte 9 aylık bir surec gecirdim. ( Gebelik şekerim cıkmasına rağmen) haftalar gectikce kendimde ki değişime uyum sağlamaya calışıyordum. Sanırım 24. Hafta civarında doktorum doğum ile ilgili bir planınız var mı dedi? Bazıları normal Doğuma uygun olsada sezeryan isteyebiliyor dedi. Onceliğimizin bebeğim olduğunu her şey yolunda giderse normal Doğum istediğimi soyledim. Doğum uzerine ilk ve son konuşmamız bu oldu. 38. Haftaya gelmiştim catı muayenesi icin kontrolum vardı. Kontrol esnasında 2cm acıklık olduğunu, catının normal doğuma uygun olduğunu soyledi istersem suni sancıyla bugun bile doğum yapabilirsin dedi istemediğimi soyledim ve haftaya goruşmek uzere cıktık. Tam bir hafta sonra icimde bir değişiklik olduğunu hissettim sanki kasılmaların başlaması icin bir tuşa basılmıştı. Aradan bir saat sonra hafif hafif sancıları hissetmeye başladım. Hemen saate bakarak evde yurumeye başladım saat gece 00:30 civarıydı. Farkettim ki on dkya bir geliyordu ama abartılan, efsane Doğum hikayeleri gibi bir sancı falan değildi. ( bu arada 9 ay boyunca anlatılan olumsuz hicbir Doğum hikayesini dinlemedim) eşime sancıların duzenli olduğunu soyledim. Hazırlanmasını istedim bu sefer bir şeyler farklıydı.
Eşim, inanmadı.
Sonra hemen bir makyaj yaptım kendimi aynada gorduğumde iyi hissetmek istiyordum bu arada saat 01:15 civarı 5 dkya bir duştu sancılar. Eşim yine inanmasa da atladık arabaya sancılar 3 dkya bir oldu arabada ki saatte bakıyordum 02:05 de hastanedeydim hemen kontrol edildim 4 cm acıklık dedi nasıl olur dedim gulerek bu sancılar 4 cm icin mi diye sordum

Korkmayın ; şunu unutmayın vucudunuz dayanamayacağınız ağrıyı, sancıyı uretmez. Sadece bebeğe odaklanın ; surecte ne yaşarsanız yaşayın kimsenin hikayesiyle kendi hikayenizi yazmaya calışmayın.