Hepiniz Sansarın 21 Gram Albumunu Bilirsiniz. Orda Beni Bul Anne Diye bir şarkı var. Orda Sozu Gecen Bir Cumle beni duşundurdu. "Beni Anlamadılar Ahmet Kaya Gibi". Vikipediada gezerken merak ettim bu Ahmet Kaya Kim Baktım Şoyle Bir metin gordum.
"Yasal suclamaların yanında, bazı topluluklar tarafından yoksulluk edebiyatı yapmak, luks yaşam surmek gibi konularda eleştiriler alır. Bu eleştirilere yanıtı:
“ Benim hic mercedesim olmadı. Şimdiki arabam mercedesden daha pahalı, jeep olduğu icin gozune batmıyor insanların. Salaklaşmamak lazım bunlar onemli şeyler, yani.. Biz insanların yoksulluğunu savunmadık, bizler yaşamımız boyunca insanların zenginliğini savunduk...Yani ben jeepe binsem mercedese binsem bunlar onemli şeyler midir? Ben tarihin yuklediği misyonu yerine getiriyor muyum bu onemli...Tam 30 sene ac yaşadım bu ulkede, 30 yıl boyunca..Butun lokantaların kenarlarına gidip, o lahmacunların nasıl cıktığına baktım...Artık ben bu saatten sonra bunu yerim ve kimse bunu engelleyemez...[6] ”
Bircok albumunun toplatılmasının ve konserlerinin iptal edilmesinin yanı sıra, 10 Şubat 1999'da Magazin Gazetecileri Derneği'nin Princess Otel kongre salonunda duzenlenen odul toreninde yılın en iyi sanatcısı odulunu aldı ve odul konuşmasında: Ben bu odul icin İnsan Hakları Derneği’ne, Cumartesi Anneleri’ne, tum basın emekcileri ve tum Turkiye halkına teşekkur ediyorum. Bir de bir acıklamam var: Şu anda hazırladığım ve onumuzdeki gunlerde yayımlayacağım albumde bir Kurtce şarkı soyleyeceğim ve bu şarkıya bir klip cekeceğim. Aramızda bu klibi yayımlayacak yurekli televizyoncular olduğunu biliyorum, yayımlamazlarsa Turkiye halkıyla nasıl hesaplaşacaklarını bilmiyorum. dedi. Bunun sozleri uzerine davetliler tepki gosterip, kufur etmeye, ceşitli eşyalar fırlatmaya başladı.[7] [8] MGD gorevlileri tarafından kongre salonundan, olağan koşullarda dışarıya cıkartıldı.[9]
Bu olayın hemen sonrasında Ahmet Kaya'nın 1993 yılında Berlin'de Kurt İşadamları Derneği'nin duzenlediği bir gecede verdiği konsere ilişkin fotoğrafların Hurriyet gazetesinde yayınlanması[10] uzerine "bolucu PKK orgutune yardım ve yataklık yaptığı ve halkı ırk farklılığı gozeterek kin ve duşmanlığa tahrik ettiği" iddiasıyla hakkında İstanbul Devlet Guvenlik Mahkemesi'nde toplam 10.5 yıl ağır hapis istemiyle iki ayrı dava acıldı.[11] Haziran 1999'da Turkiye'den ayrıldı. Yargılamaların sonucunda toplam 3 yıl 9 ay ağır hapis cezasına carptırıldı.[12], ancak yurt dışında olduğu icin hapse girmedi. Daha sonra bu goruntulerin duzmece olduğu belirlendi. [13] [14] [15]
Bu arada Ordu Valiliği Kaya'nın kasetlerinin kentte satılmasını ve bulundurulmasını yasakladı.[16] 1999 yılında Munih'de PKK yanlıları tarafından duzenlendiği konserde ‘‘Arabamı o ********lerin memleketinde bıraktım’’ dediğini iddia eden Hurriyet gazetesi haberi icin hakkında DGM tarafından bir kez daha soruşturma başlatıldı.[17] 9 Şubat 2000 yılında Zaman gazetesine yaptığı roportajda Ben "3 tane ********in yuzunden ulkemde arabama bile binemedim." dedim diyerek yalanladı. [18] Yine Almanya'da 1999 yılında Munih şehrinde Barış, Demokrasi ve Ozgurluk Festivali isimli organizasyonda verdiği konserde Kurduz Olene Kadar, Vallahi biz dostu ozledik, Kurduz sonuna kadar, Vallahi Apo'yu ozledik" sozlerinin gectiği şarkıyı soyledi. [19] "
Merak Ettim Orda Sansar Ne Demek İstedi ??? Acıklarsanız Sevinirim