Merhaba hanımlar,
Umarım kısaca ozetleyebilirim. 35+2 de doğmuş şu an 8.5 aylık bir oğlum var. Gerek erken doğum ve kuvez sureci gerekse pimpirikliğimin etkisiyle ilk 4 - 5 ayımız hastanelerde gecti. Bir şupheden oturu eeg bile cektirdik şukur sonucumuz iyi.
Surekli takipte olduğumuz cocuk doktorumuz bir hastalığı olmadığı surece cok sık getirme 2 2.5 ayda gelin dedi. En son 2 ay once rutin kontrole goturdum.
Bu arada aile hekimliğinde hem aşısı oldu hem de en son 3 gun once kontrolu.
Duzeltilmiş ayına bakarak yaşıtlarıyla uyumlu gelişimi, normal bakarsak biraz tembel diyebiliriz.
Oğlum şukur ki bugune kadar buyuk bir hastalık yaşamadı, gaz vs saymazsak.
Sorunum şu ki uyurken ve emerken baş ve boyun bolgesi inanılmaz terliyor. Bazen carşafı yada yastığı ıslanıyor terden.
Havlular, ter bezleri elbet kullanıyorum fakat bunu dert ettim kendime.
Vucut sıcaklığı hep 36.8 37 aralığında. Doktoru normal demişti. Emerken efor sarf ediyorlar endişelenme demişti.Babası da yatınca yastığını sırılsıklam yapan birisi, babannesi de surekli mendille dolaşır terini silmek icin.
Ben de hamilelikten beri terle tanıştım.
Aile hikayesi de bu.
Şimdi bu ter hikayesi icin uzmana goturmek istiyorum fakat eşim ve k.validem annem cok evham yaptığımı soyluyorlar.
Daha oncede aynı evhamlarımla hastane haatane dolaştırdum yavrumu.
Bir yandan aklımda şuphe kalmasın diyorum bir yandan bu ter testleri baya zorluymuş oğluma eziyet mi ederim diyorum.
Aklım ve duygularım arasında kaldım. Yaşayan tecrube eden var mı bu ter olayını. Siz olsanız ne yaparsınız?
Şimdiden teşekkurler okuyan hepinize.