Konuşuyor mu konuşmuyor mu gercekten anlayamiyorum
Çocuk Büyütme0 Mesaj
●0 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Hayatın İçinden
- Çocuk Büyütme
- Konuşuyor mu konuşmuyor mu gercekten anlayamiyorum
-
16-09-2022, 21:44:24Merhaba arkadaşlar kızım var 3 bucuk yaşında tam artık konuşuyor herşeyi diyorum bazı yasitlarini gorup tekrar uzulmeye başlıyorum. Oncelikle belirtim kızım konuşuyor ama konuşma geriligi yaşıyor mu işte bunu anlayamıyorum her derdini duygularını anlatıyor beni cok uzdun anne markete gidelim boyle yiginlarca cumle.. basit soru cevap şeklinde konusabiliyo neden yemiyosun kizm cunku istemiyorum bugun nerete gittik markete gibi. ama gel gelelim bazı yaşıtları hikayeler anlatiyo başlarında. Gecen olayları anlatiyo kızım kreşe gidiyo kreşte ne yaptınız dediğimde dans ettik sulu boya yaptık gibi temel şeyleri anlatabiliyo okulda ki olayları arkadaşlarıyla diyalogları anlatamiyor bazen ufakta olsa anlatmaya calisiyo ama detayı sorunca bilemiyorum anne diyo cunku anlatamadiginin farkında şimdi bu gecikmiş konuşma mi oluyo 3 yaşında 3 lu cumleler kurması yeterli deniliyo 4-5 cumlelikte kuruyo ama bu cumleler genelde istekleri icin kuruyo soru cevap var tabii basit soru cevaplarda var mı aranızda boyle bişey yaşayan??