Merhabalar,
23.07.2012'de sezeryan ile 38 haftalık olarak doğan erkek bebişimizde , yapılan ilk kontrollerinde hızlı solunum tespit edildi. Bu duruma sebep olarak da doğum sırasında ciğerlerinde kalan sıvının bir kısmının atılamaması bizlere soylendi. Dolayısıyla yanımıza gelemeden yeni doğan yoğun bakım unitesinde tedaviye başlandı. Hastlağın teşhisi olarak YGT (TTN) yenidoğan gecici takipnesi konuldu. Tedavi olarak , ciğerlerin bu sıvıyı atabilmesi icin, once burundan oksijen verildi ,bir sure gozlemlendikten sonra yeterli sonuc alınamayınca da ventilator'e bağlandı ve basınclı hava verildi. 24-48 saat icerisinde solunum hızının toparlanması beklenirken, 3. gun sabahında bizi o an icin cok uzen bir haber aldık. Bebeğimizin ciğerlerinde , her iki tarafta da iki zar arasında hava birikmesi meydana gelmiş ve ciğer sonmesi denen Pnomotraks komplikasyonu oluşmuş idi. Muhtemelen basınclı hava nedeni ile ciğerlerinde bu sıkıntı ortaya cıkmış idi. Doktorlar, bu yeni duruma tedavi olarak da , yetişkinlerde de uygulanan goğus tupu takılması gerektiğini, tek tedavi yonteminin bu olduğunu soylediler. Biz de durumun aciliyeti nedeni ile risklerine rağmen ek tedaviyi kabul ettik. İlgili yasal bilgilendirme yapılması akabinde, bebeğimizin her iki tarafına lokal anestezi altında ufak bir cerrahi operasyon ile goğus tupu yerleştirildi. O andan itibaren bizim icin cok daha endişeli ve kaygı dolu saatler başladı. Fakat Allah'a cok şukur ki, 24 saat sonra gelen haberde , akciğer'lerinin bir tarafındaki hava kacağının duzeldiği haberini ve tupu cıkartabilecekleri haberini aldık. 48 saat sonra ise, iki tupunde cıkartıldığını oğrenince dunyalar bizim oldu. Bebeğimiz 2 gece daha yoğun bakımda muşade altında kaldıktan sonra, artık anne sutunu direkt emzirebilecek noktaya geldi ve yeni doğan yoğun bakımına ilk emzirmeyi yapmak uzere cağırıldık. Yaklaşık 12 saat sonra sonrasında hastanede tutuğumuz odamıza getirildi. 1 gece de odada beraber hastane personelinin gozetimi altında gecirdik. Boylece toplam 7 gun suren sıkıntılı surec sona erdi ve 1 ağustos itibari ile hastaneden taburcu olduk. Şu an 15 gunluk olan bebişimiz cok şukur hastaneden taburcu olduğundan beri anne sutu ile beslenmeye devam ediyor. İnşallah bundan sonra da bu yaşadıklarımız en kotu gunumuz olarak mazide kalır. Eğer benzer şekilde bebeklerinde YGT ve Pnomotraks sorunu yaşayan ebeveynler varsa, lutfen paniğe kapılıp kendilerini ve etrafındakilerini uzuntuden ve stresten yıpratmasınlar. Allah'a cok şukur ki , bu , tedavisi olan bir rahatsızlık. İyi bir yoğun bakım unitesinde tedavi edildiğinden emin olduktan sonra, yapılacak tek şey sabır etmek , surekli olumlu duşunmek ve yuce Allah'a dua etmek. Tedavi sureci bazı durumlarda 2-3 haftayı bulabiliyormuş. Ama ebeveynler, eninde sonunda , Allah'ın izni ile de bebeklerine kavuşacaklarını akıllarından cıkartmasınlar.
Bu vesile ile bize bu surecte destek olan tum Acıbadem Fulya hastanesi yeni doğan ekibine tekrar tekrar teşekkurlerimizi sunmak istiyorum.
Eğer benzer sıkıntıları yaşayan ve sorusu olan aileler olursa lutfen foruma yazsınlar, elimden geldiğince cevaplamaya calışırım.
Sevgiler,
Premature Bebekler Bebeğinde Yenidoğan Gecici Takipnesi (TTN) ve Pnomotraks Yaşayanlar
Çocuk Büyütme0 Mesaj
●0 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Aile, Evlilik, Evlilik Hazırlığı
- Çocuk Büyütme
- Premature Bebekler Bebeğinde Yenidoğan Gecici Takipnesi (TTN) ve Pnomotraks Yaşayanlar