23 aylık oğlum var 4 mayısta 2 yaşını dolduracak. Birkac gundur bez takarken ortalığı birbirine katıyor kaşındı diyo cıkarıp atmak istiyodu bezi. Ben de oğreteyim madem kendi rahatsız oldu kendi sureci başlattı madem deneyelim dedim. Bu arada zaten aylar oncesinden beri tuvalet hakkında genel bilgiye sahip cisini kakasini bezine yaparken soyluyodu hep. Bizim tuvalete giderken de anne ciş baba ciş diyodu arkamızdan. Genel olarak hakimdi yani. Denerken ilk gun cişini coğunlukla soyledi bazen soylemediği de oldu tabi doğal olarak. Bazen kontrol olsun diye altında bez duruyodu bez onlem amaclı takiyorum annecim cişin gelince bana soyle diyordum bazen soyluyordu bazen de beze yapıyordu soylemeden.
Tuvalete yaparken bitirip kalkiyo cıkıyoruz tam yeni cıktık bidaha bidaha 4 5 kere tuvalete gitmek istiyodu tuvaletini yeni yapmasına rağmen zorluyodu kasıyodu kendini bi damla daha cıkarmak icin. Ben de bu yuzden karnını kasmasından endişelendim fıtık etcek kendini oyuna ceviriyo surekli diye kucuk olduğunu duşundum birkac ay sonrasina ertelemeyi duşundum son 2 gundur bezledim tekrar.
Ama bez takmak ne mumkun 2 gundur tuvaleti bırakıp beze yapmasina rağmen bugun tekrar ağladı yırtınarak bez istemiyorum diyo demek ki gercekten rahatsız oluyor cocuğum başlamalıyım galiba tuvalet eğitimine. Az once uyuturken takamadım kesinlikle istemedi bezsiz uyudu suan. Uyutmadan once tuvalete goturdum konuştum madem artık bez istemiyosun tuvaletini sabaha kadar tutmalısın annecim gunaydın olunca anneyi cağır anne hemen gelcek tuvalete goturcek dedim. Gece kalkarsa da gotururum tabi.
Ek olarak mayıs sonu işe başlayacağım, mayıs başı bakıcı gelecek 1ay boyunca evde bakıcıyla ben beraber bakacağız alışma sureci olarak.
Tecrubelilere sorum bu şartlar altında yani cocuğun psikolojisini etkileyecek bir surece girmeye 1-2 ay kalmışken yine de tuvalet eğitimine başlamalı mıyım? Ve evimizde klozet yok alaturka tuvalet var adaptor alamiyoruz yani. Terliklerini giyip benim desteğimle kendi basıp comeliyor ama ben tutmasam durmakta zorlanır yaşı itibariyle. Lazımlık almalı mıyım? Yada direkt olarak tuvalette mi alışmalı bide lazimligi unuttturma aşaması cıkacak? Kendini kasıp ark arkaya tuvalete zorlama olayı gecer mi? Simdiden teşekkurler.
Tuvalet Eğitimi 23 ay tuvalet eğitimi, lazımlık şart mı? Yardım lutfen
Çocuk Büyütme0 Mesaj
●1 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Hayatın İçinden
- Çocuk Büyütme
- Tuvalet Eğitimi 23 ay tuvalet eğitimi, lazımlık şart mı? Yardım lutfen