Merhaba sevgili anneler 21 aylık olmak uzere olan bir oğlum var.baba,dede,mama,du(su),mu(mum),dete(deterjan),d a(saat),nu(un) anne kelimesini zorlarsam soyluyor,oğda(orda),uddu(utu)gibi aklıma gelmeyen bşyler daha soyluyor birkac hayvan sesi cıkarıyor ama kopek ya da kedi diyemiyor, şu nerde dediğimde kitaptan gosteriyor,ucgen kare daire kalp gosteriyor,goz teması da var,bişey doktuyse bana bşyler soylemeye calışıyor ya da elimden tutup goturup gosteriyor,işaret parmağını da kullanıyor ama konuşmuyor işte.sinirlenince ya da istediğini yapmadığımız zaman ya kafasını vuruyor ya da elini ısırıyor ya da karşısındakini ısırıyor sinirini o sıra almak istiyor bişeyden,ben de kucukken sinirlenince kendimi geriye atarmışım gorumcemin kızları da kafalarını vururmuş yere genetik olabilir diyorum ama kendimi mi kandırıyorum bilemedim.burada bazı yazıları okudum kaygım arttı zaten pimpirikli biriyim,hic tv izletmedim kitap okuyorjm ama emzirirken yoksa ilgilenmiyor,komutlarımı da yapıyor al ver getir gotur diye ama oyuncak oynamak istemiyor bugun boyama yaptırmak istedim hic oralı olmadı istemiyor boyama falan,oyuncakları ile normal oynuyor ama cok kısa sureli,kucakta gezmeye bayılıyor evde yemek yaparken falan hep kucağımda,supurgeyi sac kurutma makinesini şarj aleti utu gibi şeyleri kablosundan tutup gezdiriyor,supurge ile evi supuruyor gibi yapıyorda,ya da sac kurutma makinesi ile sacını kurutuyor vuuuu diyor seslerine ama kablodan tutup gezdirmesibunlar normal mi sizce şaşırdım kaldım ben cok takıyorum