merhaba herkese,
Ben 6 yasinda bir kiz cocuğu annesiyim. Abd de yaşıyoruz ailelerimiz Turkiye'de. Yaşadığımız şehir ufak 3 5 Turk aile olan bir şehir. Kızım 3 yaşından beri kreşe gidiyor. Ben de pandemi olana kadar calışıyordum, su an evdeyim. Pandemiye kadar okula gitmediği her gun ya parka ya kapali oyin alanlarına giderdik ya da burdaki diger ailelerle organize ettiğimiz bir etkinliğe katılırdık. Yani evden cıkmadığımiz gunler cok nadir olurdu. Pandemiyle birlikte eve kapandık 2 ay hic cıkamadık. Ilk haftalar gayet guzel gecti ailecek etkinlikler aktivitelerle gecti ama artık babası da işe başladı biz kızımla baş başa kaldık. Parklar hala acılmadı sadece yuruyuş izni var. Diğer Turk ailelerle de goruşmekten cekiniyoruz ev ortaminda buluşmak hala risk hızla vakalar artıyor. Ve ben ciddi bir şekilde bunalmış durumdayım. Artık oyun oynamaktan, aktivite dusunmekten cok yoruldum. Kızım kendi başına oynayan bir cocuk degil resim bile yapacak olsa yaninda beni istiyor. Babasi da ise başladı sabah gidiyor gece geliyor tum gun baş basayiz.
Tek cocuklu aileler siz nasıl oyaliyorsunuz cocuklarinizi?
Yalnız başına vakit gecirmeyi nasıl oğrettiniz?
Gunde kac saat birlikte vakit geciriyorsunuz?
Ekran sureniz ne kadar?