Hanımlar merhaba. Hamile kalmadan once, kaldığım anda, Doğum yapınca, her anımda siz bilmesenizde yanımda oldunuz. soracak kimsem yok her sorumu size sordum, coğu cevabı da buldum. Cok şukur Doğum yapalı 22 gun oldu. Sezaryen oldum. İlk gun sezaryenden cıkınca hemen emzirdim, goğusumu sıkınca damla damla da olsa sut geldi,hemşire sutun var emzir dedi. İkinci gun akşam bebeğin şekeri duştu saat başı emzirmeme rağmen, mama verildi. Doğumdan bir ay once lansinoh krem surmeye başlamıştım goğusume. Ama goğusumun ucu olmadığı icin, bebek tutana kadar hemşire mememi oyle hallere sokarak tutturmaya calıştı ve yanlış tutturdu ki meme ucum morarıp catladı. Hastaneden cıkarken bi oğun mama bi oğun sut ver dediler. Emzirmeye devam ettim. Ama yaralarım coğalınca sağmaya başladım. Sağdığımda 30 cc en fazla cıkmaya başladı. Gunde 4 kez sağdım 1oğun 30 cc cıkıyorsa ikinci oğunde iki goğusten 10 cc anca cıktı. İlk kontrolunde fazla kilo vermiş dedi doktor, zaten emzirince surekli ağlıyor mama verdiğim oğunde susup uyuyordu. Ve iki farklı markanın silikon goğus ucunu denedim, ikisini de tutmadı. Bu seferde sut verdiğim oğun arkasından hemen bi olcekte mama vermeye başladım. Şuan duzene girdik.
Asıl sorum şu;
Şimdi mesela sabah, oğle, akşam sağıyorum ve akşam yatmadan. Geceleri sağmıyorum. Zaten yarım saat bi goğusumu yatım saat bi goğusumu sağıyorum. Yine de bi oğunde 60 cc cıkıyor en fazla. O da sabahları oluyor genelde. Onun dışında gun icinde 30 cc zor goruyorum. Şuan yengem var yanımda 1 saat oturup sağabiliyorum o da haftaya gidecek, ne yapıcam bilmiyorum. Siz nasıl sağıyorsunuz? Nasıl başediyorsunuz sağma makinesinin başında 1 saat oturmayla ayni anda bebekle uğraşmayla? Philips Avent tekli sağma makinesini kullanıyorum bu arada. Gunde 3 lt su icmeye calışıyorum. Humana emziren anne cayı, Rezene cayı, kuru incir, kuru dut, ciğ badem yiyip iciyorum. Sutumu coğaltmak icin başka yol var mı? Mama olsak bebelac gold kullanıyorum.
Her gun belki emer diye acıktığında once mememi direkt vermeyi tutmazsa slikon ucla vermeyi deniyorum. Ama oyle ağlayıp morarıyor ki direnemiyorum. Bugun yine denedim, inat ettim vermeyeceğim mama, emsin diye. Ama yine kazanan o oldu yarım saat oyle bir ağladı ki gozunden gelen yaşın ardı arkası kesilmedi. Ve herkes sağarak sutun zamanla geri gider diyor. Ve gece de mutlaka sağmalısın diyorlar. Ne yapmalıyım ne olur yardım edin, tecrubeli anneler. Kafayı yiyeceğim. Okuduğunuz icin teşekkur ederim.
Ve bu şunu da ekleyeyim, şırıngayla goğus ucu cıkartmayı denedim sut gelene kadar şırıngayı cektim şırıngayı cekince meme ucum eski haline dondu. Zaten yine tutamadı. İşe yarıyorsa lansinoh goğus ucu cıkartıcı alacağım, kullanan varsa yardımcı olursa sevinirim.
Her soruma burda cevap buldum,lutfen yardımcı olun:(
Çocuk Büyütme0 Mesaj
●3 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Hayatın İçinden
- Çocuk Büyütme
- Her soruma burda cevap buldum,lutfen yardımcı olun:(