Tuvalet eğitimi Tuvalet eğitimi Merhaba anneler ve uzmanlar 3 yaşında oğlum var 4 ay once tuvalet eğitimine başladım ilk 3 gun altına kacırma cok fazla oldu ama herseyini kendisini yapıyordu haber vermeden tuvalete gidiyor yapıyordu 10 gun devam etti 10 gun sonra ara ara kacırmaya başladı buyuk tuvaletini hic tuvalete yapmamaya başladı 1 0 gun daha sabrettim ve beze dondum....
Şimdi yine başladım cunku kuru kalkıyor ve bezi pek istemiyor tutuyor tutmayı biliyor. Amaaaaaa buyuk tuvaletini hep altına yapıyor. Aşırı sinirli oluyor yanına gidince yanından cıkmamızı istiyor biz cıkmazsak kendisi başka odaya gidip kapıyı kapatıyor tuvaletini yapıyor ve bekliyor. Yaptığını anlayınca goturdum yapmadı kalktı cok hırcınlasiyor.
Karşıma aldım yapmak istersen beze yap sonra bezi cıkarırız dedim. Neden yapmak istemiyorsun diyorum cunku cunku diyor başka birşey yok.
Lazimlik aldım ciş yaptı ona. Buyuk tuvaletini yapmadı altına yaptı konuştum ve neden oraya yapmadin dedim dedi ki ama kirlenir. Bende kirlenir ama yıkarım ben dedim ve şuan yine yapmıyor.. bile bile kuloduna yapıyor.....
Bunları yaşadım nasil cozdum???
Cise alıştırırken 10 dk da bir wcye goturmek lazım sonra hergun 5 dk artacak. Tutmayı oğrenecek. Ama en onemli husus cocuğun sabah kuru kalkması. Ben nede olsa 3 yasa az kalmış diye daha kuru kalkmıyorken alıştırmaya calıştım oğlum hic kuru kalkmayacak diye duşundum halbuki zmani gelince kalkıyorlar.. zaten kuru kalkınca tutma kası gelismis oluyor ve hazır..
Kaka icin de cocuğun tuvalet saatini bilmek lazım normalde oğlum gunde 2 kez yapıyordu bezsiz 1e duştu aksam yiyorsa sabah yapıyor sabah yiyorsa aksam yapıyor ve yemekden hemen sonra mesela 2 saat icinde.. ciş bittikten sonra veya aynı anda kaka icinde kaka saatlerinde 5 dk da bir wc ye gidecek surekli goturmek lazim ki yapsın.. buradaki onemli konu ise cocuğu sıkmak yok ya aşırı heyecanla ya ucak yaparak yada benim gibi aaa ışık yandı uyarı geldi hemen gitmeliyiz tabi bu biraz yalana giriyor ama baska sekilde gitmedi. Sık sık goturmek lazım sık sık ki tuvalete gidilmesini oğrensin. Mantık aynı ciş mantığı.
Allah yardımcı olsun. Zor bir mesele.
Tuvalet Eğitimi Tuvalet eğitimi ve nasıl başardım herkese yardımcı olur inşallah
Çocuk Büyütme0 Mesaj
●0 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Aile, Evlilik, Evlilik Hazırlığı
- Çocuk Büyütme
- Tuvalet Eğitimi Tuvalet eğitimi ve nasıl başardım herkese yardımcı olur inşallah