evvet melekler bilen bilir bilmeyenler icin kısaca anlatıyım bu boreği sevgilimlen ev yemekleri yapan bir yerde yemiştik ilk kez ve bayılmıştık bende yemin torenine giderken onun icin bu borekden yapmaya karar verip yapmıştım. Malzemesi bol, gayet doyurucu ve yiyenin bayıldığı bir borek milfoyle de denemiştim ama yufkayla yapıldığında daha guzel oluyor birdaha milfoyle yapmam şimdii gelelim malzemelere ben kalabalık gruba gore yaptığımdan 8 yufka kullanmıştım her yufkadan dort borek cıkıyodu sizde kişi sayınıza gore yaparsınız

malzemeler

2 yufka

ici icin;

1 adet tavuk goğsu
1 adet orta boy soğan
1 buyuk domates
garnitur (benim acelem olduğundan hazır kullandım )
tuz, baharatlar ( ben sevdiğimden kimyon, karabiber,azcık yenibahar ve cok azda pul biber eklemiştim)
1 yumurta sarısı
susam, corek otu
Sosu icin;

yarım su bardağı sıvı yağ
1 kase su

Yapılışı; ilk olarak ici hazırlayın. tavuğu haşlayın soğuyunca ister minik kupler halinde doğrayın isterseniz de kendi elinizde didikleyin. ( ben elimde parcaladım ince ince daha iyi oldu) soğanı cok ince kıyın tadı gelsede soğan parcaları gelmesin ağza belli olmasın. benim sevgilim normalde hic sevmez soğanı o yuzden olabildiğinde incecik kıydım. Doğranan soğanları az yağda (yarım cay bardağı kadar ) hafif pembeleşene kadar kavurun ve onceden kucuk ve ince kupler halinde doğradığınız domatesi katın domatesler kendini biraz salınca garnitur ve tavuğu ekleyin. tuzu ve baharatlarınızı ekleyip bir 5-10 dakika daha pişirin. Sonra ocağı kapatın ve ılımaya bırakın. harc ılıyınca yufkanın birini acın ve sosunu yufkanın her yerini eşit miktarda ıslatacak şekilde dokun.(yemek kaşığı ideal) ıslanan yufkayı once iki ucu birbine değecek şekilde ikiye katlayın. sonra diğer ucları da biri diğerinin biraz altında kalacak şekilde katlayın ve yufkayı dort eşit parcaya bolun. her parcaya harcını (bohca şeklinde yaptığımdan ortasına koydum ) koyup katlayın, isterseniz rulo yapın isterseniz bohca şeklinde katlayın ve ters cevirip yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye koyun. Butun yufkaları katladıkdan sonra boreklerinizin ustune yumurtanın sarısını surun ustune susam ve corek otunu serpin. daha onceden 200 derecede ısıtılmış fırına verip ustu nar gibi kızarana kadar pişirin. afiyet olsunnn )