Merhaba sevgili melekler;
Bugun canım acayip şekilde borek istedi. Anneme soyledim gidip hemen 2 paket yufka aldım. Ve hemen hazırlıklara başladım. Oneclikle malzemeleri hazırlamaya koyuldum.

Sosu icin;
2 yumurta
1 su bardağı sut
4 yemek kaşığı sıvıyağ... bunların hepsini derin bir cam kapta karıştırdım. Sonra ic malzeme icin;

Yarım demek maydonuz
Lor peyniri
Kaşar peyniri
Sucuk
Domates... Hepsini doğrayıp karıştırdım... Sonra tepsi boreği icin aldığım paket yufkayı actım ve yağladğım tepsiye yerleştirdim. Uzerine hazırlamış olduğum sostan surdum ve bir kat daha yufka serdim ve sosu surdum. Bu 2 serdiğim yufkanın icine ic malzemeyi iyice serdim ve son yufkamıda alıp uzerine serdim. Son olarak sostan surup dilimledim ve o fırında beklemeye durdu

Gelelim 2. boreğimiz olan kolay boreğe;

Oncelikle bir adet yufka ortadan bolunuyor ve bu bolunen parcada 3 eşit ucgen parcaya ayrılıyor (tıpkı pacanga boreği gibi). daha sonra sos ve ic malzeme koyulup sigara boreği gibi sarılıp yağlanan tepsiye diziliyor. Butun yufkaları bu şekilde hazırladıktan sonra 2 boreğimi de fırana surdum ve pişmesi icin bekledim...

Ve evet meleklerim boreklerim pişti... Buyrun gelin bize tavşan kanı cay da demledim. Hep birlikte afiyetle yiyelim

Resimler tamamen bana aittir ve izinsiz kullanılması kesinlikle yasaktır.
$ul€