Herkese iyi geceler,2014 doğumlu oğlum var,gectiğimiz yıl benim saglık sorunlarım(duşuk sonrası kurtaj ve ardından getirdiği saglık proplemleri)sebebi ile oğlumu anaokuluna kayıt ettiremedik,kayıt ettirmek istediğimiz okul adresimizin tuttugu devlet anaokuluydu,bahsettiğim sebeblerden oturu sadece okul web sitesinde yayınlanan kayıt tarihini kacırdıgımız icin oğlum anaokukuna baslayamadı,maddi olarak da ozel anaokuluna yazdıramadık,ama evde elimden geldiğince etkinlik,cizgi calışması vs yaptırdım,bu yıl ilkokul a başlayacak,kafamı kurcalayan okula gidip oğretmeni ile tanısıp,kitaplarını teslim aldık,12 ser kişi olarak haftanın belli gunleri yuzyuze eğitim alacaklarını soyledi,bunu hepimiz basından biliyoruz.. Ama yinede gonderip gondermeme konusunda tereddutluyum,risk acısından...
En onemlisi de oğlum utangac,3 yasından itibaren oyun evi,ebeveynli katılım saglanan heryere goturdum ama ne oyunlara katıldı,ne de durdu,pedagog a goturduk bikac kere,olumsuz hicbirseye rastlamadı gittiğimiz pedagolar,cocuklar la biaraya getirin dedi,harfiyen yaptım/yaptık.. bu yıl cocukların yasakları kalktıgında,kontrollu bi şekilde parka goturmeye basladım,gecen yıl hic bir cocukla konusmayan oğlum bu yıl parkta bi kac arkadas bile edindi.. Konusuyor,oynuyor hatta ertesi gun icin arkadasları ile sozlesiyor bile.. herseyin farkında,mesafeli durmÂnın virusten oturu,parka girdiğimizde merhaba,ayrılırken iyi akşamlar,goruşuruz vs demek gibi.. Ama asla yetişkinlerle iletişim yok,yakından surekli goruştuğumuz aike dostlarımıza bile soru sorduklarında cevap vermiyor,aile dısında,anne/baba/babaanne/dede/anneanne/teyze dısında kimseyle konusmuyor,okulda oğretmeni ile tanısıp konustugumuzda da aynı tepkiyi verdi.. Yani oğretmeni adını sordugunda kafasını cevirdi,biraz org vcalmak istermisin dediğinde bile oğretmenine tepki vermedi... okula gondersemde sınıfta oğretmeni ile konusmamasından,daha da icine kapanmasından korkuyorum.. bazen konusuyoruz esimle,neden cevap vermediğini vs soruyoruz utanıyorum diyor, org calmayı bilmediği icin de calmamıs,evde bulbul gibi ama dısarda sessiz... Bu durumda ne yapmalıyım,tecrube ve tavsiyeleriniz icin şimdiden tesekkur ederim.