avcı boreği tarifi avcı boreği nasıl yapılır. kıymalı borek denilince aklıma ilk once avcı boreği gelir.cok lezzetli bir borek. bunuda misafirlerim geliceği zaman yapmıştım.herkes cok beğendi.baya da başarılı olmuştu. cevizi cok yoğun koymuyorum ben. işte tarifi
malz. kıyma( yapıcağınız adete gore goz kararı ayarlayabilirsiniz) yarım cay bard. bulgur,maydonoz,karabiber,tuz,pul biber,ceviz
(2 3 cevizi irice bıcakla boluyorum)1 tatlı kaşığı salca,yarım ince kıyılmış soğan,yufka,yumurta,galeta unu,
yapılışı: yufkaları sigara boreği yapar gibi ucgen kesiyoruz bulguruda 1 cay bard. sıcak su ile ıslatıyoruz ve bekletiyoruz
tencerenin icine biraz sıvı yağ koyup yarım soğanı kavuruyoruz icine kıymayı atıp kavurmaya devam ediyoruz ve salcayı ekliyoruz maydanoz,tuz karabiber,pulbiberi ekleyip şişen bulguruda ekliyoruz biraz daha pişirmeye devam edip cevizleride ekliyoruz v tencerenin altını kapatıyoruz.
ucgen kestiğimiz yufkaya hazırladığımız harcı koyuyoruz sarıp yumurtaya buluyoruz ve tabiki daha sonrada galeta ununa bulayıp kızartıyoruz.