12 Mart 2012

Bugun dunyaya bir melek geldi.Mini minicik sevimli.guzelmi guzel...9 ay boyunca yolunu beklediğim merak ettiğim guzel kızım,yavrum dunyaya geldi...

Herşey sabah karnıma giren ağrıyla başladı.Ben yalancı ağrılar diye umit ettiğim icin doğum hic aklıma gelmemişti.Daha zamanı vardı.Sabah 09:00 da karnımın ağrısıyla ve ayağımın kasılmasıyla uyandım.Tuvalete gidip geldim.Gecmişti ağrım.Eşime dedim "cok korktum karnıma ağrı girdi doğurcam sandım"dedim.Guldu daha zamanı var canım dedi.Biraz daha uyuduk 11:00 de kalktık.Eşimin halasının kızında gun vardı.Kahvaltıya kayınvalidemlere gidecektik.Uzerimizi giyindik.Evden cıkacaktık ki karnıma bir ağrı girdi ama hemen gecti,Hic korkmadım cunku doğum icin erkendi daha...

Eşim biraz oturalım belki gecer dedi biraz oturduk gecmişti.Tekrar ayağa kalktık gidecektik ki tekrar ağrı girdi.Eşim bir yere gitme dedi iyi değilsin evde oturalım dedi.Gorumcemi aradı mutlu gelemeyecek dedi.ara ara ağrısı var dedi.Siz gidingune dedi.Sonra annemi aradı eşim annem gitmek istemedi ama ben git dedim daha doğum ağrısı değil dedim.ben akşama kadar temizliğimi yaptım duşumu aldım toz aldım bu şekilde akşam oldu...

Akşam uzeri gorumcem,eltim,kardeşim ve annem geldiler bana bakmak icin iyimisin dediler iyiyim dedim.Yalancı ağrılar olsa gerek dedim cunku daha doğuma 12 gun vardı.Annem dediki ben anneannene yemeği yedirip geleyim bugun burda kalayım dedi.gorumcem ve eltim ve annem gittiler kardeşim kaldı bizle yemek hazırlamak icin.Bende icerde uzandım televizyon izlerken eşimin halasının kızı aradı.Naptın mutlum nasılsın nasıl oldun diye bende ara ara ağrı gidip geliyo dedim oda bana artık yalancı ağrılar olmaz doğum sancısı olabilir dedi.Bebek cok hareketli olmalı bu durumlarda dedi.Bende bebek ara ara hareket ediyo dedim.Hastaneye gidip acıklık varmı diye baktırsaydınız dedi.Bende sabah giderim dedim.Bişey olursa haber ver dedi tamam dedim.Derken annem geldi akşam yemeğini yemek icin sofraya oturduk.Ama artık duramıyordum ağrıdan sıklaşmıştı ağrılar.Yemeği yedik hemen hastaneye gittik.(Kardeşim.annem.eşim)

Doktorum olan Mehmet bey hafta sonu olduğu icin şehir dışındaymış.Ogun icin nobetci olan metin bey benle ilgilenecekti.O gelene kadar gorevli hemşire bana sorular sordu.Yaşımı,kac yıllık evli olduğumu.ilk bebekmi diye bende cvpladım hepsini.Sonra doktor gelene kadar Nts ye bağlayalım dedi.Aşağı indik Nstye bağladı ama Nstnin kağıdı bitmiş 2 saat takamadı.Derken doktor geldi.Ama korkudan oluyordum resmen cunku doğumdan değilde başka bir doktor olunca iyice korkularım arttı.Cunku Metin bey hakkında hic iyi şeyler duymamıştım.Ama bana karşı yaklaşımı cok iyiydi derken minik kızımın kalp atışlarını duyduk Nst de.Uzun bir sure dinledik kalp atışlarını doktor sancıların duzensiz ama bebeğin durumuna suyuna birde acıklığa bakalım dedi...

Yukarı odasına cıktık acıklık varmı diye baktı.Baktıktan sonra ultrasona aldı minişim rahim ağzına dayanmış gelmek icin sabırsızlanıyormuş bizi karşına aldı doktor 3 cm acıklık var doğum başlamış dedi.Kimseden ses cıkmadı.İstersen sezeryana alayım acıklığa bakarken rahat durmadın dedi normal doğumu nasıl yapacaksın bilemiyorum dedi...Yine kimseden ses cıkmadı ebeyi cağırıyorum suni sancıyı bağlasın butun kontrollerini yapsın doğumu ben yaptırcam dedi.Doktor suni sancı dedi ben iyice korktum cunku suni sancıyı cok kotu diyorlardı...Ağzımdan sadece "hemen şimdimi?" cumlesi cıktı.Doktor da evet dedi.Sabahı beklesek olmazmı dedim?Oda doğum başlamış olmaz deyince hem korku,hem heyecan allak bullak olmuştum.Cıktık doktorun odasından hemşire bebeğin eşyalarını getirin dedi bizde eşya falan goturmemiştik kontrol amaclı gittiğimiz icin.Ben anneyi hazırlayana kadar siz getirin dedi.Eşim orda mutlu napalım başka hastaneye gidelim istersen dedi.Annemde başka doktorda aynısını soyleyecek oğlum ne fark eder dedi.Annem oyle deyince eşim ve kardeşim valizi almak icin gittiler eve.Annemle ben kalmıştım anneme "anne ben nasıl normal doğum yapacağım cok korkuyorum diyebildim sadece" annemde allah buyuk yavrum korkma bu kadar dedi...

ama korkuyordum ben işte hemşirede destek verdi normal doğum cok iyi ne guzel hemen bebeğini kucağına alacaksın dedi ama kim derse desin korkuyordum işte yaaa...Derken 3.kata cıktık Pembe odaya yerleştirdi beni hemşire hemen onluk getirdi giymem icin.Daha sonra lavman yapmak icin geldi lavmanı sıktı 20 dk sonra tuvalete gidin dedi(saat 21:50)lavmandan sonra tuvaletim geliyo ama 20 dknın gecmesini bekliyorum 20 dk zorda olsa gecti.Hemşire nst yi getirdi bağladı tekrar kan aldı 5 dk gecti gecmedi ebe geldi İsmi gulşen genc guzel bir ebeydi.Bana once biraz havalı geldi ama hicte oyle değilmiş yaaa bana ikimiz iyi anlaşırsak herşey guzel olur dedi...Biraz konuştuk doğumun en kotu yanı alttan muayene olmak onun harici gercekten cok kolay 22:30 gibi iğneleri yapmaya başladı ebeonce herşey iyiydi 15-20 dk sonra artık kıvranmaya başladım sancılardan.Kayınvalidem okumuş suya onu getirdiler ictim ama surekli istifra ediyordum annem poşet yetiştiremedi resmen.Ebe ara ara gelip muayene ediyordu acıklık varmı diye...

eşim gelip gidiyor o halimi gordukce teselli etmeye calışıyordu ama gozum kimseyi gormuyordu annemin.gorumcemin.kayınvalidemin kısacası cevremdekilerin ellerini sıkmaktan gucum kalmamıştı artık tuvaletim geldi bir ara annemle gorumcem tuvalete goturduler orda bir uykum geldiki anlatamam ben uyumak istiyorum dedim o sırada ebe ve doktor geldi ebe tekrar muayene etti ve nişanım bozuldu suyumu patlattı.Daha sonra doğum başlıyor dediler artık doğumhaneye alalım dediler...Beni tekerlekli sandalyeye oturttular ve gitmek icin kapıya yoneldiler annem orda dediki gulşen once allaha sonra sana emanet dedi.Gulşen ebede siz hic merak etmeyin dedi asansorun onunde hepside vedaşlaşmak icin sıraya girdi.Ablam.annem,eşim optuler allaha emanet ol hic korkma dediler .Asansore bindik gulşen ebe arkamdan ellerini boynuma doladı sarıldı.El salladık birlikte...

Cıktık doğumhaneye doktorum,cocuk doktoru orada bekliyorlardı.Doktorum yavaşca masaya cık ve yat dedi dediği şekilde masaya cıkıp yattım ayaklarımı ordaki ayaklıklara koydum.Doktorum bana nasıl ıkınmam gerektiğini gosterdi.Bende onu izledim daha sonra gosterdiği şekilde ıkındım olmadı 2 kere daha ıkındım yine olmadı.3.de doktorum dedi ki bebek cok bunaldı ebe yardım etsin bebek doğsun dedi sen mudahale etme ebeye dedi bende tamam dedim.KUvvetlice ıkın ve ben tamam deyince ıkınmayı bırak dedi yoksa yırtılmalar olabilir dedi bende tamam dedim.ben ıkındım ebede bastırdı derken icimden bişey kaydı gitti.Nasıl olduğunu anlayamadım bile...

Kafamı kaldırdım doktorla goz goze geldim.Bana kestiğimi hissettinmi dedi bende hayır dedim sonra bi baktım doktorun elinde minicik bir prenses var...Islak ufacık elliri ayakları Allahım bu mucizeydi resmen sacları varmı dedim hemen gosterdiler Allahım doktorun deyimiyle sumbul saclıydı kızım.Cocuk doktoru gobek bağını kesti sonra meleğimi giydirmek icin kuveze aldılar yavrum nefessiz kalmış iceride kuruladılar daha sonra giydirdiler.minicik olduğu icin kıyafetleri buyuk gelmişti yavrumun ama goruntusu superdi yaaa....

Onu giydirirken doktorum bana hadi babasını arayalımda haber verilim merak etmiştir dedi cep telefonunu cıkardı ve numarayı soyledim aradı aşkım kızımız doğdu biz iyiyiz dedim.Eşimde bende doğumhanenin kapısının onundeyim mutlu sesini duydum dedi ve ağladı resmen daha sonra doktor bana sakinleştirici yaptı ve dikişlerimi dikti 3 tane dışarda 5-6 tanede rahimde dikiş vardı kızım elini yuzune koyarak doğduğu icin rahimi yırtmıştı.onları diktiler ve beni odama aldılar herşey cok guzel gecmişti

Biraz uzun oldu kusura bakmayın ama bende paylaşmak istedim doğum hikayemi normal doğum gercekten cok iyi arkadaşlar korkmayın imkan varsa normal doğum yapmaya calışın ben cok korkuyodum hic iyi duymamıştım normal doğumu ama allaha şukur kolay oldu doğumum