Gunaydınlar hanımlar,oncelikle belirteyim şuan işyerindeyim.Musait oldukca onerilerinizi veya yaşamış olduğunuz benzeri problem ve sonuclarınızı okuyacağım. Şimdiden teşekkur ederim.

Sorunum başlıktan da anlaşılacağı uzere kızımı buyuturken birşeylerden eksik kalmaması icin yapmam gerekenlerin ne olduğunu bilmek.Calışan bir anneyim,mali muşavir stajyeriyim ve yeterliliğe hazırlanıyorum.Ve korona illetiyle az cok biliniyor yoğun olan işimiz katbekat artmış durumda.Yasaklarda da cumartesileri calışıyorum.İş yoksa cumartesileri evdeyim hem ders,hem kızımla ilgileniyorum.Calışma saatlerim 9'da evden cıkıyorum, oğlen 1saat evdeyim sonra 1'de cıkıp tekrar 6' da evde oluyorum.Cumartesileri de iş varsa işe gidiyorum yoksa evdeyim ders calışmak icin.Bununla birlikte işin en sıkıntılı kısmı eşim.Cunku deniz kuvvetlerinde askeri personel ve covid illeti cıktığından beri yani mart ayından beri deniz kuvvetleri tarafından izolasyondalar.Evlerine gonderilmiyorlar.Sadece yıllık izinlerinde 10 gunluk gonderiliyorlar.Ve bir senede 30 gun evde olması haliyle beni yıprattı.Cunku kızımı tek başıma duşunmek zorundayım.Mutfak alışverişi,kızımın giyimi,derslerim,yoğun olan işlerim,ev işleri bunlar sadece benim uzerimde olan sorumluluk bir yıldır.Haliyle kızıma yetememe korkusu başladı bende de.

Bir de kızımı bakıcıya bırak al yemeğini yedir oyun oyna tekrar bırak derken haliyle koşturmacayla dolu bir gun geciriyorum.Sırf kızımı daha fazla goreyim,zaman tasarrufu edeyim diye ehliyet alıp motorsiklet kullanmaya başladım 1 yıldır.Şuan icin kızımı bakıcıya bırakmak zorundaydım zaten hastalık malum,bir de yasaklarda calışma ve oğlenleri eve gidip gelme durumu olunca kreşe pek sıcak bakmadım,ki kapalıydı da...Şu an evde bu durumu nasıl takviye ederim neler yapmalıyım onerilerinize ihtiyacım var(kızım 2.5 yaşında)...Bakıcım hemen alt katımızda olduğu icin sabahları uyurken bırakıyorum kızımı.Uyanınca2 saat sonrasında almaya gidiyorum oğlen.

Bunun yanısıra kızımı kendime bağımlı yetiştirmemeye calışıyorum,kendine ozguveni var,kendi yemeğini kendi yer bir yıldır,bununla beraber ev işlerine yemek temizliğe dahil ederim onu da eğlenmesi acısından.Akşamları 6dan sonra sadece onunla ilgilenip eğitici oyunlar oynatırım,sayı sayma,ingilizce oğrenme vb. haftasonumda kızımla evdeyken hep.Apartmanımızda da yaşıtı arkadaşlarıyla arada oynuyor mecburen arkadaş da lazım cunku.

Covid-19 başlamadan once yani 1.5 yaşındayken eşim de evdeyken hafta 3 gun akşamları saatlik oyun yerlerine bırakırdım oynaması icin haftasonu da 4-5 saat ya saatlik oyun evlerine bırakırdık eşimle ya da denizde veya değişik yerlere gidip ailecek vakit gecirirdik.Bu yuzden dışa donuk cabuk kapan herşeyin bilincinde bircocuk şukur.Ama bunların dışında ne yapabilirim.Cok fazla kafaya takar oldum tum yuk bende olunca.Uzun yazdım sanırım şimdiden okuyan ve cevaplayan olursa ilginize teşekkur ederim