gecen yaz tatilinde 10 gunluk gece-gunduz tuvalet eğitimi denemesini başarısızlıkla sonuclandırınca moralim cok bozulmuştu.
herkesin cocuğunun bezden erken kurtulması beni hem daha sinirli bir anne yaptı, hem de daha mutsuz. epey bir ara verdikten sonra gunduzleri bezsiz dolaşmasını sağladım.
tabi her tarafa işemesi ile sonuclandı. cunku bizim esas problemimiz bir kere bile oğlumun tesaduf de olsa tuvalete-lazımlığa ciş yapMAMASI idi. kendini sıkıyor ve inatlaşıyordu bizimle.
cişim yok diyip kacıyor ve bizim gormediğimiz bir zamanda işiyordu. herhalde hic oğrenemeyecek diye duşunmeye bile başladım.
gecen hafta maşapaya yapması icin telkinde bulunduk. veee ilk defa tv seyrederken maşapaya yaptı. bu bile beni o kadar sevindirdi ki. cunku bizim İLK adımımızdı. dun de 2 kere maşapaya cişini yaptı ve tabi sevinc gosterileri başladı evin icinde. oğlumla beraber tuvalete doktuk cişi ve o da cok mutlu oldu. sonra kakam var dedi, bez bağla da yapayım dedi. ben de olmaz, gel tuvalete gidelim dedim. tam o sırada kapı caldı. ben onunla uğraşırken oğlum kakasını altına yapıvermiş. ama hic kızmadım. yine sevindim, belli ettim duygularımı. cunku haber verdin, buyudun artık dedim. şimdi olmasa bile, sonra tuvalete yapabiliriz dedim.
bugun de sabahtan beri bezini hic bağlamadım. 2 kere maşapaya cişini yaptı. gerci kendi haber vermiyor, ben anlayınca tutuveriyorum ama olsun. dedim ya bizim icin bu bile ilk diye

biraz once de ben fark edemedim, oğlum da bişi demedi diye, altına kacırdı cişini. olsun dedim. olur boyle kazalar ama bir dahakine soylersin dedim.
2 gundur icim cok rahatladı. şimdi ona en cok istediği hediyeyi alacağız. suda renk değiştiren arabalar diyip dolanıyor

bu surecte bana yardımcı olursanız sevinirim.
cok uzun oldu ama,
ihtiyacım vardı.
herkese teşekkurler...