Evett kızlarrr.. Sonunda ben de doğum yaptım. Yalnız bu oyle o kadar da kolay olmadı. Oncelikle 36. haftada doktor kontrolune gittiğimde ozellikle gece başlayan el ve ayak kaşıntım olduğunu soyledim. Bana gore klasik hamilelik kaşıntısıydı. Ancak doktorum bunun tehlikeli olabileceğini ve kendisine neden hemen haber vermediğimi soyledi hatta bana kızdı

Şimdi guluyorum ancak o zaman gercekten tırsmıştım. Hemen kan testi yapıldı ve tahliller İstanbul'a gonderildi. Biz Tekirdağ'dayız sonuclar 1 haftada ancak cıkarmış. Doktorum eğer gebelik kolestazı ise (yani Safra kesesi tuzlarının kana karışmasından doğan kaşıntı.) Hemen bebeği almamız gerekir cunku her an kalbi durabilir ve bu haftadan sonra olu doğum yaşamak cok kotu olur dedi. Ben 36. haftaya kadar gayet sağlıklı yaşadığım gebeliğimin son haftalarında şoka uğradım. Cunku normal doğum istiyordum. Gunlerden carşambaydı biz testi yaptırdık . Doktorum her ihtimale karşı karaciğer enzimlerine bir bakalım oradan da anlaşılabilir dedi. Ancak cuma gunu karaciğerimin gayet normal olduğunu gorduk ve biraz rahatladık. Cunku bu hastalıkta karaciğer hemen bozulurmuş. Ki zaten bu hastalık 30. haftalarda cıkar ve 37. haftada bitermiş.Biz cuma gunu gayet rahat eve geri donduk yine de pazartesi sonuclar İstanbul'dan gelir iyice rahatlarız dedik. Pazartesi gunu yani 1 eylul gunu saat 17.00 doktorum aradı ben gayet mesut sonuclar iyi di mi diye sordum. oysa doktorum Esracım sonuclar cok yuksek 1.2-1.3 cıkması gereken değer 40 cıkmış yarın gel saat 8 gibi bebiş olsun dedi( Ben normal doğum olabilir mi? Denemek istiyorum dedim. yarın bakarız dedi. Tabi bizi aldı bir telaş. Hemen aileler arandı biri İzmir biri Bursa'dan bin bir zahmet arabalarda yer bulundu ben temizlikcileri cağırdım ev 11 e kadar temizlendi. Gece annem geldi. ve ben butun gece uyuyamadım. abdest oldum dua ettim. Sabah hastaneye gittik ve benim isteğim uzerine doktorum acıklığım var mı diye kontrol etti. 2 cm acıklığım varmış. Doktor eğer bu hastalık cıkmasa 2 gun sonra normal ağrınla gelecekmişsin canım dedi. Ancak bu durumda istersen suni sancı verebiliriz ancak ne zaman olur doğum bunu bilemeyiz dedi. Doğum anında bebek oksijensiz kalabilir. Karar senin ben ikisini de deneyebilirim diyorsan sen bilirsin hemen karar ver dedi. Ben bir eşime bir anneme baktım fedakarlık yapmam gerekiyordu. Evet normal doğumu gercekten cok istiyordum ancak bebeğim icin bunu yapmayabilirdim. Karar verdim ve sezaryen istiyorum dedim 8.30 da karar verdim 9.07 de kızımın o guzel sesini duydum. Spinal anestezi olduğu icin eşimi de ikna ettim o da ameliyata girdi ve bu guzel ana şahit olduk. Rabbim isteyen herkese nasip etsin. Uzun oldu dostlar ama paylaşmak istedim sizinle. Benim prensesim Ece'm dunyaya geldi. Allah'ım her isteyene nasip etsin.Meleklerimize kavuştursun bizleriiii

)))