19 aylık bebek
Çocuk Büyütme0 Mesaj
●4 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Hayatın İçinden
- Çocuk Büyütme
- 19 aylık bebek
-
16-09-2022, 17:26:22Merhaba hanımlar. Benim kafama cok taktığım bi problemim var. Benim kızım 19 aylık ocak sonunda 2 yaşına basacak ama hala konuşamıyor. Cok guzel duyuyor soylediklerimi yapıyor. Kelime olarak sadece baba bazen enne(anne) hadi, del( gel), alo, bibi( bebiş), bisu( biskuvi), sayı olarak 1 3 6 sayılarını soyluyor..ustunu cıkar bıcı Bıcı yapalım deyince anlayıp cıkarmaya calışıyor. Ayakkabını getir dışarı cıkalım deyince getirip giyiyor. Acıktın mı deyince mutfağı gosteriyor. Ben fazla endişelenmiyorum. Gun gelecek benden cok konulacak buna inanıyorum ama gel gelelim kii kaynanam başta olmak uzere herkes neden konuşmuyor diye diye beni cileden cıkarıyorlar...daha erken 1 bucuk yaşında bş kac kelime soyluyor yavaş yavaş konuşacak diyorum ama kaynanam ona dilsiz muamelesi yapıyor. Tavrımı gosteriyorum tabiki ama o gun susuyor diğer gun aynı. Bi akrabanın oğlu kızımdan 3 ay buyuk. Kaynanama nene diyor diye onu surekli anlatıyor. Bilmem cok guzel konuşuyormuş sozde yaşıtmıl bu nie konuşmuyor falan. Kızımın yanında konuşmaması icin uyarıyorum ama yine aynı yine aynı anlamıyor. Ne yapmalıyım kızlar kzımının eğitimi icin neler yapmalıyım. Endişelenmelimiym. Lutfen yardım tecrubeli anneler... Bu arada 10 aylıkken de yurumeye başladı..