Merhaba. 34 aylık kızım ustun zekalı. Bilişsel gelişimi ve ince motor becerileri son derece erken ve hızlı gelişiyor. Fakat kaba motor becerileri her zaman yaşıtlarından geri oldu. 16 aylık yurudu ama hala yurumeyi yeni oğrenmiş bebek gibi yuruyor ve koşarken bir kac adım sonra duşecek gibi gorunuyor. Konuyla ilgili anneler bilir gelişimin nobetleşe devam etmesi ilkesi gereği bu normal bir durum. Bu durumun mesane ve makat kaslarının gelişimine etki etmesi de normal. Ki zaten tuvalet eğitimine başlama yaşında hala. Buraya kadarki kısmı konunun girizgahıydı. Sorunumuza gelince...
Kızım 26 aylıktan beri gece tuvaletine uyanıp yatağa ciş sızmasın diye parkeye comup cişini bezine yapacak ve bir cok gece bezini hic ıslatmayacak kadar tuvalet bilinci geliştirmiş bir cocuk. Bu yuzden mesane ve makat kaslarının kontroluyle ilgili bir sorun yaşamadığını tahmin ediyorum. Fakat 5 ay once başlayan tuvalet eğitimi surecimiz hala bitmiş değil. 3 gun her şey yolunda, 2 gun cişten kıvranıyor, cişin geldi mi diyorum hayır diyip beş dakika sonra altına işiyor. Hayır dediğinde travmatik bir ortam oluşturmadan tuvalete sokmam mumkun değil, oyle inatcı. Altına yaptıktan sonra uzulduğumu gorup sarılıyor ağlıyor bana sozler veriyor bir daha altıma yapmayacağım diye. Gece yatağını ıslatmıyor, o yuzden psikolojisini olumsuz etkileyen bir problem yaratmadığımızı duşunuyorum. Fakat işin icinden de cıkmak zor. Acaba yanılıyor muyum kaslarını yeterince kontrol edemiyor mu yoksa bu surecte fazla kontrol altında hissettiği icin guc ihtiyacı sebebiyle bir ceşit baş kaldırıda mı bulunuyor? Benzer bir durumla karşılaşan ya da ustun cocuklarla birebir calışıp konuyla ilgili bilgisi olan var mı cok merak ediyorum. Ne duşunuyorsunuz?
Cocuğu ustun zekalı olup tuvalet eğitiminde sorun yaşayan var mı?
Çocuk Büyütme0 Mesaj
●1 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Hayatın İçinden
- Çocuk Büyütme
- Cocuğu ustun zekalı olup tuvalet eğitiminde sorun yaşayan var mı?