Merhaba Arkadaşlar;
Yaşadığımız donem neticesinde cocuklarımız icin, bizim ve cocuklarımızı anlayabilen ve bize yardımcı olabilecek durust Pedagog lar aramaktayız. Kimin doğru kimin yanlış oldugunu bilmek hic kolay değil. Bu yuzden Bu mesajı Kadınlar Kulubune yazıyorum ve bu konu altında birbirimize yardımcı olabileceğimizi duşunuyorum
Kadınlar Kulubune dun başımdan gecen bir olay neticesinde uye olmaya karar verdim. Siz de başınızdan gecen olayları paylaşırsanız Pedagog ihtiyacı duyan ebeveynler icin cok faydalı olacaktır.

Dun 8 yaşındaki kızım ile birlikte BEYAZ BİREYSEL GELİŞİM/ ŞENİZ PAMUK'a gittik.

İlk başta bize bir form doldurdular sonra bu formu sektereteri, Şeniz hanıma goturdu.
Şeniz hanım kızım ile birlikte beni iceri aldı; Hoşgeldiniz v.s. Sonra bana donerek " kızınızda gordugunuz olumlu ozelliklerden başlayarak bana kızınızı anlatırmısınız" dedi. Bende anlatmaya başladım, takiben "kızınızın geliştirmesini istediğiniz ozellikler nelerdir?" diye sordu, biraz bahsettim (ama daha detaylı konusmak istiyordum Pedagog ile.)
Kendisine yalnız konusmak istediğimi soyledim ( Kızım yanımda bu arada). Şeniz hanım gerek olmadığını kızımın zaten olayların icinde olduğunu ve birlikte konuşmakta bir sakınca olmadığını soyledi. Peki deyip konusmaya bir sure daha devam ettim fakat oyle bir noktaya geldim ki, kızımın bazı şeyleri duymasının hoş olmayacağını/ etkileneceğini duşunerek tekrar yalnız konusmak istediğimi talep ettim, Şeniz hanım bu ısrarımdan sonra kızımı iceriye gonderdi.
Kendisine, "Nasıl bu şekilde bir goruşme yapabilirsiniz ilk başta benimle konuşup sorunun ne olduğunu sormanız ve beni dinlemeniz gerekmiyor mu?" diye sordum.
O da dedi ki, "Form doldurmuştunuz ve sorunları işaretlemişsiniz dedi ayrıca eklemek istediğiniz ayrıntılar icin aşagıda belirtilen boşlugu boş bırakmışsınız" dedi. "Ben her zaman cocuk ve veli'yi aynı anda gorurum ve birlikte konuşuruz" dedi.

Mantığım bunu kesinlikle kabul edemiyor, Bir sorun var ki ben cocuğumu pedagog'a goturmuşum, ilk başta sorunun ne olduğunu bana sorması gerekmiyor mu? Cocugumun yanında, olan olaylardan ve sorunlardan nasıl bahsederim! Ayrıca daha bizimle hic konusmadan, bir kağıt parcasının uzerinde işaretlenmiş olan şıklara bakarak sorunu veya hangi konuda yardıma ihtiyacımız oldugunu nasıl anlayabilir! bu nasıl bir calısma tarzıdır.

Bu neye benzer; yabancı ve ilk defa karşılaştıgımız bir insana, cocugun yanında, bu cocuk altına hep cisini yapıyor ne yapsam diye sormaya benzer. (Cocuğun o anda ki psikolojisini duşunen yok)

Benim anladığım ve hissettiğim, olay paraya dokulmuş durumda. Faydalı olmak veya olmamak onemli degil
ilk gorusme icin 295 tl ( faturalı) nakit aldı ( k. kartı kabul etmiyor)
ikinci goruşmede kızıma test uygulamak istediğini soyledi ve bunun icin 2 saat sure gerekli dedi. ( 600 tl Faturalı)
ucuncu goruşmeye sadece benim gelmemi istedi. Gorusmede kızımın test sonuclarından bahsedecegini ve nasıl bir yol izleyecegimizden bahsedecegini belirtti. ( 300 tl faturalı)

Bilemiyorum! Ben mi olaya yanlış tarafından bakıyorum ama bana gore kesinlikle yardıma ihtiyacı olan bir cocuğa yardım etmek icin değil ( elbette bir bedel olmalı buna katılıyorum) nasıl daha cok para kazanabilirim şeklinde hareket ediliyor.

Tum Pedagog'lar bu şekilde calışıyor ise, hem bize hemde cocuklarımıza yazık.