malzemeler:
1 kg un 600 ml ılık sut 100g tereyağı 1 yemek kaşığı tuz 1 paket 42g yaş maya veya 1 poşet kuru maya 1 yumurtanın sarısı hazırlanması:
tereyağını eritip ılıtın. mayayı sutun bir miktarının icinde eritin. (bir kase kadar) buyukce bir kaba unu koyun. ortasını havuz gibi acın. unun yukarıda kalan kenarlarının cevresine tuzu serpin. (tarifte tuzun hamura en son karışması gerekiyor bu yuzden en tepelere serpiyorsunuz) kalan sutu, mayalı karışımı, ılık tereyağını havuza dokup bir catalla daireler yaparak una karıştırın. (ben once mayayı ekledim. sonra yoğurmaya başlayıp yavaş yavaş diğer malzemeleri kattım.) hamur hakline gelince yaklaşık 20 dakika yoğurun. hamuru temiz bir kaba koyun. uzerine nemli bir bez ortup bir saat mayalandırın. mayalanınca kac ekmek yapmak istiyorsanız o kadar parcaya ayırın. her parcayı uce bolup elinizle cubuk haline getirin. cubukları yanyana koyarak sac orgusu şeklinde sarın. (cubukların uzunluğu orta boy fırın tepsisinin genişliğinin yarısı kadar olabilir. daha uzun olunca cok buyuk ekmekler cıkıyor) ekmekleri yağlanmış tepsiye dizip uzerlerine yumurta sarısı surun. onceden ısıtılıp kapatılmış fırında 20 dakika bekletin. tepsi icinde iken fırını 180C'ye getirip 30-40 dakika pişirin.