Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası Gaziosmanpaşa Binbir Cicek Kreşi'nde yaşadıklarım
Çocuk Büyütme0 Mesaj
●2 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Hayatın İçinden
- Çocuk Büyütme
- Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası Gaziosmanpaşa Binbir Cicek Kreşi'nde yaşadıklarım
-
16-09-2022, 17:04:00Bir anne olarak paylaşmasam vicdanım rahat etmeyeceği icin bu yazıyı yazıyorum. Gaziosmanpaşa Binbir Cicek kreşi gecen yıl satılan ancak satışı velilerden tam bir yıl GİZLENEN kreş. Biz de bir veli sayesinde ticaret gazetesinden tesadufen oğrendik satışı.Tehditlerin, huzursuzluğun, kavganın bir turlu bitemediği kreş. Daha sonra eğitimle hic alakası olmayan bir şirket yani yeni bir idare geldi. Yeni idare eski sahibinin bıraktığı kadroyu istemedi. Hatta eski sahibinden kalan velileri ve cocukları da istemedi. Bir turlu anlaşamadılar. Sonuc olarak bir cocuk yuvası olduğu halde her gun kavga hic son bulmadı. Her gun ayrı huzursuzluk yaşadık. Sadece bu yıl 4 ayda 4 oğretmen kreşten ayrıldı. Bu bile bir kreşten uzak durmak icin yeterli bir sebeptir. Montessori denen sınıfların Montessoriyle alakası yok cunku şu anda kreşte Montessori eğitimi olan sadece bir oğretmen kaldı. Onun da sınıfı 20 cocuk oldu en sonunda. Cunku veliler caresiz ondan medet umuyor. Herkes cocuğunu duzgun kalan tek bir oğretmenin sınıfına gecirme derdinde. Diğer sınıfların oğretmenleri surekli değişiyor. Sadece 1 ay hatta 1 hafta ancak dayanan oğretmenler oldu bu surecte. Şunu soyleyeyim kızım Montessori sınıfında guya ama en son oğretmeni bir universitenin BANKACILIK bolumu mezunuydu. Şu an kreşte kalan sadece iki oğretmen kaldı eski yonetimden. Kızım cok zorluk cekti guvenli bağlanma cabalarımız mahvoldu sayelerinde. O kadar cok oğretmeni değişti ki en son oğretmeni ayrıldığında gece uyanıp ağlamaları başladı. Cocuklar ayrılık kaygısı oluşturdu. Oğretmenlerinin surekli gitmesinden dolayı terk edilme korkusu yaşıyorlar. Benim tek pişmanlığım cocuğumu bu kreşten daha once almamış olmak. Yalan vaatlere kandık, satılmış olsa da duzelir diye bekledik. Sadece benim bildiğim 6 oğrenci daha yeni kaydını aldırdı kreşten. Aklımız başımıza geldi gec de olsa. Hangi kreşe goruşmeye gidip Binbir Cicek'ten olduğumuzu soylesek "aaa evet oranın problemlerini biliyoruz oğretmenler de oğrenciler de bizim kreşimize gelmek icin bizi arıyorlar, ağlayan oğretmenleri var" cumlelerini mutlaka duyduk. Bunlar benim doğrudan bildiklerim daha kulağıma gelen o kadar korkunc şeyler var ki oğretmenlere ve cocuklara yapılanlar konusunda ama ne kadar kendim inansam da kesin bilgi olmadığı icin yine de yazmıyorum. Sadece doğrudan yaşadıklarımı aktarıyorum. Oğretmenlere ne tehditler, cocuklara kotu muameleler... Şu anki mudurenin sahibinin avukat olması da tehditlere zemin hazırlıyor belli ki. Ben bir anneyim. Cocuğumun ve kızımın arkadaşları olan kac senedir artık kendi cocuğum gibi gorduğum cocuklarımızın yaşadığı sıkıntıları başka cocukların ve ailelerin yaşamaması icin bunları yazıyorum. Cok duşundum ama paylaşmasam vicdanım rahat etmezdi. Başkalarının da yalanlara kanıp bizim gibi mağdur olmasına gonlum razı olmadı. Kendi yaşadıklarımı, duyduklarımı olabildiğince aktardım. Herkesin evladı hakkında en iyisi olsun.