Davranış Bozuklukları otizm spektrum - yardımcı olur musunuz
Çocuk Büyütme0 Mesaj
●3 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Hayatın İçinden
- Çocuk Büyütme
- Davranış Bozuklukları otizm spektrum - yardımcı olur musunuz
-
16-09-2022, 16:54:51arkadaşlar merhabalar, size ablamın cocuğu ile alakalı yardım ve onerilerinizi istiyorum. gecen hafta cocuk psikiyatrisine goturduk otizm spektrum olabileceğini ancak kesin tanı koymayacağını oncelikle eğitime gitmesini ondan sonra tekrar gormek istediğini soyledi. cocuğun durumu kısaca şoyle; 3 yaşında erkek- her kelimeyi tekrar ediyor soyleyebiliyor ama kendini ifade etmiyor (anne acıktım, benimle gel gibi) ya da nasılsın dediğimde iyim cevabı almıyoruz halbuki soyleyebiliyor. - renkleri, sayıları (ingilizcede dahil) , harfleri , meyveleri , şekilleri , arac ceşitlerinin hepsini biliyor. sayıyı ya da harfi gosterdiğimizde soyluyor ya da kendi de soyluyor . goz teması sorunu yok, işaret ederek gosteriyor ya da anne bak diyip işaret ediyor. aracları oynaması gerektiği gibi oynuyor , cok cana yakın sevdiğine sarılıyor . cocuklarla vakit gecirmeyi seviyor. ama pandemiden dolayı cıkartamıyorlar ablamın kronik hastalığı var. ama bazen cok hırcın oluyor elleriyle kafasına vuruyor ara ara. oyun oynarken bilmediğimiz birşeye sinirleniyor. bu durumda olan varmı neler yaptınız acaba yardımcı olursanız cok mutlu oluruz. hakkınızı helal edin