Arkadaşlar merhaba uzun bir aradan sonra yeniden yazmak istedim. Geliyorum okuyorum gidiyorum hayatla mucadeleye devam ediyorum. Cok canım sıkılıyor, 30 yaş bunalımı mi yaşıyorum bilmiyorum, Anne olmak cok guzel cok kutsal evet. Hamileyken bebeğe nasıl bakacağınızı, bebek gelişimi hakkında hicbir şey bilmeden Okumadan araştırmadan 2 canlısın ye bebek kıyafetleri al ile 9 ayı bitirdik. Bebek olmasını istiyordum cok da sevindim krallar gibi gebelik gecirdim 4. Ayında işten cıktım. Bebek doğdu hormonlar tavan mutluluktan ucuyorum kucağımdan bırakamıyorum annem geldi alıştırma kucağa dedi yok anne o benim bebeğim ilk cocuğum bırakamam cok kucuk diyorum 3 saat uyuyor 3 saat kucağımda ope koklaya yatırıyorum ilk 2 ay emzirmek zulum inşallah uyanmaz diyorum ilk 14 gun hic uyumadan bekledim nefes alıyor mu diye kontrol ediyordum hep yani o kadar mutluydum ki inanamıyordum derken zaman gecti 2. Cocuğum da oldu ilk gebelik başka cidden ikisinin de sevgisi aynı ama. 2017 den beri calışmıyorum arkadaşlarımla goruşmuyoruz bekarlarla hepten ara acıldı. Evli olup da cocuk duşunmeyenler resmen goruşmek istemiyor. İşte hicbir yerde yazmayanlar bunlar. Karı koca iki cift laf edemiyoruz gunduz işte akşam eve geliyor yorgun cocuklar uyumuyor 12 ye kadar surekli bir şey kırık dokuk yemek dokuluyor altına uste yapıyorlar herkesten her şeyden kopuyorum evde uzak kalıyorum arkadaşlarımın boyle uzaklaşmasını istemezdim cocuğa ocu muamelesi yapıyorlar kendileri daha dunyayı gezecekmiş cok uzak bir kavrammış o da guzel ama ben cok yalnız kalıyorum ailem uzak eşimin aile uzakta. Dort duvar en yakınım TV internet sağolsun korona da bu kucucuk kendi capındaki hayatımızı iyice boğdu kimseye gitmez olduk. Bakıcı cıktı Mart ’ta korona cıktı kimseyi almadık. Cok zorlanıyorum ama dert yansam eşimin annesi nolmuş biz kac cocuk buyuttuk kendi cocuğuna bakıyorsun bu da iş mi kafasında. Kadın olmak ne kadar zormuş sabah kalk kahvaltı yemek temizlik camaşır bulaşık gun bitti. Akşam kocandan iki kelam bekle başbaşa bir hoş sohbet takdir teşekkur ya iki cift guzel laf ile zaten o gun boyu yoğunluğa katlanacaksın o da yok. Kapı acık banyo yapıyorum evde yalnızken cocuklar cok kucuk. Haftalık gundelikci geliyor. Sonuc ne hic mutlu değilim mutlu olamıyorum. Her şey cok boş geliyor. Cocuklarım olmasa hayatta olmak istemezdim bunu soylemekten utanıyorum ama 30 yaş bunalımı sanırım. Bundan sonra hicbir şey değiştiremezmişim gibi geliyor