Kızım 2 yasinda eskiden herseyi anlayan gozkontagi kurabilen konusmay calisan ve taklit edebilen bi bebekti
Hersey ona cizgifilm acmakla basladirahat durmasi icin hep tv karşısındaydı
yarim seneye yakın telefonla oynadi ta ki ben onda bi tuhafliklar farkedene kadar . iki yasina yaklasmis olmasina ragmen su sut ve by by disinda bisey demiyodu . Goz kontagi gitmis ve benimle tamamen iletisimini koparmisti artik beni anlamiyordu su an bile soyleyemedigim dilimin varmadigi bi hastaliktan OTIZM den suphelenmistim artik o suphe beni yiyip bitiriyordu .Doktora goturdum ve benim gibi suphelendi otizmden cocuk inorolojisi gormesi lazim supheli birden cok durum var dedi. 1 ay gecmisti ustunden. doktora gittik ama bu surec icinde tv yi artik acmiyordum ve goz temasi biraz kuvvetlenmisti . Doktor goz temasinin oldugunu ve krese gonderilip takip edilmesi gerektigini soyledi . Biz artik televizyon acmiyor ve surekli kizimla ilgileniyorduk ama o hala hic bi cocukla oynamiyor kimsenim kucana gitmiyor bazen uzaklara dalip gidiyor bazende konusmak isteyip konusamayinca derdini anlatamayi ca aglama nobetlerine giriyordu . Ne gelirse Allahtan ne verirse kabulum .. verdiklerine sukur vermediklerine hamd olsun .Aradan 1 ay daha gecmisti ve kizim iki yasina girdi dogum gununu kutladik bu surecte surekli parklara goturup onunla surekli ilgilenip hep kalabalik ortamlara sokup gece gunduz dua ediyorduk Cok sukurler olsun ki degismeye baslamisti yavrum artik herkezin gozpne bakiyor babamla oyun oynuyordu cocuklarla oynamasa da hala konusamasada bu olanlar benim icin buyuk birseydi .ve aradan 1 ay daha gecti artik kizim 25 aylik daha da iyi lesti simdilerde otizm belirtisi ortadan kalkti diyebilriz gozleri kulaklari acildi adeta beni anliyor beni duyuyor ve artik beni gormek istiyor biseyler anlattigimda benimle konusmasade bir iletisimimiz var artik asabiligi azaldi ve artik yeni kelimeler konsuyor 20 kelimeye yaklasti sukurler olsun artik parmagiyla gosterip topa ayagiyla vurabiliyor . Bize kisaca ne yaptiniz diye soracak olursaniz sevdik onu hic sevmedigimiz kadar sevdik mutlu ettik ilgilendik artik o televizyonun renkli isiklari arasinda yasamiyor artik bizimle yasiyor bizimle yiyor bizimle icip bizimle egleniyor . Ondan duamizi eksik etmedik tesbihlerimzi cektik ve asla inancimizi yitirmedik .