6 aylık bebeğim goz sorunu
Çocuk Büyütme0 Mesaj
●3 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Hayatın İçinden
- Çocuk Büyütme
- 6 aylık bebeğim goz sorunu
-
16-09-2022, 16:46:34merhabalar.oncelikle bayramınızı kutlar sağlık dilerim. İsmim filiz.Almanya'da yaşamaktayım.ikinci cocuğum şu an 6 aylık.doğduğundan beri net goz teması kurmadığı icin ,gozlerinde aşırı hareketlilik olduğu icin , gozlerinde belirgin şekilde kayma da olduğu icin 2021 Şubat ayında bir kliniğe goturduk.doktor ,muayene neticesinde herşey normal gozukuyor fakat icinizin rahat etmesini istiyorsanız sizi hastaneye sevk edelim dedi.biz de kabul ettik.fakat Şubat ayında sevk edilmemize rağmen hastane randevu sıramız henuz dun geldi maalesef. hastaneye gittik ve hicbir test ve tarama yapmadan sadece ışıkla ve damla yaparak muayene ederek cocuğun gozu organ olarak sağlam , korkmayın kor değil fakat bulanık goruyor ve duzelmez dediler. Yazacakları gozlukle cok zayıf bir ihtimal duzelebilir dediler.rahatsızlıpın adını bile soylemediler.fakat cok itimat edemedim ve size yazma ihtiyacı hissettim.ayrıca Oğlum son 3 haftadır her iki gozunu de surekli ovalıyor.bununla birlikte cok da gulec bir bebek ve elimi oynattığımda ya da renkleri oynattığımda bariz bir şekilde takip ediyor.bende ve ebeveynlerimde hicbir goz kusuru bulunmamakla birlikte eşimde cocukluktan beri devam eden goz tembelliği mevcut. Şu an mevcut olan sıkıntıları şunlar ; 1.Gozlerde aşırı hareketlilik.her iki goz senkronize hareket, 2.Gozlerde kayma.sol daha fazla, 3.Her iki gozu iki elini tersten yumru yaparak ovalamak, 4.Goz temÂsı yapmamak, 5.Yakın goz temÂsı icin yaklaşıldığında kişinin alnına bakması. Sizlerin de aynı ya da benzer sorunlarınız olduğunu okumuştum.cocuğunuz ne durumda şu an?tavsiye tecrubelerinizi paylaşırsanız minnettar kalırım.teşekkur eder arz ederim.