Arkadaşlar merhaba,
Bebeğim 10 Nisan 2019 doğumlu yani şuanda 15 aylık.
Bazı zamanlar aklıma takılan durumlar var yaşayan varsa bu konularla ilgili doktora giden varsa lutfen bilgilendirsin beni.
Oğlum dişlerini gec cıkardı 2 ay once ilk disimiz cıktı şuan 2 tane dışı var. Fiziksel gelişiminde boy kilo sorun yok. Tombik bir bebek değil
Yurumeye başladı yeni yeni arada oturup emekliyor ama kesintisiz 6-7 adım atabiliyor.
Konuşmuyor. Alkis baybay vs yapmıyor.
Topu bana ver dediğimde vermiyor. Adıyla seslendigimde işine gelirse bakıyor.
Yapabildiği seyler cak diyip elimi uzatınca cakıyor. Biberonunu kendisi alıp su icebiliyor. Kendi bişey yemiyor. Oyuncak kutusuna oyuncak attigimda atması icin ona da verdiğimde atıyor. Arabalarıyla oynuyor normal şekilde. Yere oturup topu bana atmasını istediğimde ilgilenmiyor. Ancak elinden topu duşurduğunde onu guldurecek şekilde sesler cıkarıp alıp tekrar ona attigimda bu oyunu devam ettiriyor tekrar bana atıyor.
Cok hareketli evde karistirmadigi hic bir yer yok. Kapı araliksa acıp cıkabiliyor odadan.
Bu zamana kadar cok fazla ilgilendim oyunlar oynadım diyemem. 3-4 aylık olduğu donemde ben hep konuşmuyorum nasılsa birşeyler oğrensin diye televizyondan cocuk şarkıları falan acıyordum. Aksine konuşma geriliği yaşattığın yeni ogrendim. Şimdi ki tedirginligim bu durum otizm falan olabilir mi ? Televizyonu tamamen kestik şimdi tum gun boş bırakmadan onunla ilgilenmeye başladım. Zaten bir kac hafta sonrada hic gelişme gormezsem doktora gideceğim. Benim istediğim bu durumu yaşayan deneyimli annelerin fikrini almak.
Şimdiden teşekkur ederim.
Konuşma Problemleri 15 aylık bebeğimin yapamadiklari
Çocuk Büyütme0 Mesaj
●3 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Hayatın İçinden
- Çocuk Büyütme
- Konuşma Problemleri 15 aylık bebeğimin yapamadiklari